äntligen lite jobb.

i måndags var jag i skolan. hade en skittråkig föreläsning i två timmar. sen åkte jag hem till mammis där jag fick fika (såklart) och lite julsaker. efter en timme åkte vi till sebbes dagis och därifrån hem till hans mamma. så nu vet jag var jag ska bli av när jag ska hämta honom. efter ytterligare en fika hos elena så skjutsade mamma hem mig och då fick jag sms av... hör och häpna... billy bagare! han hade tråkigt så han kom förbi och kollade tv med mig resten av kvällen.

sen igår så JOBBADE jag! helt sjukt. har inte jobbat på hundra år. haha. blev en dag i shopen. vad jag dock hade missat var att det skulle vara tjejkväll ombord så jag hade hundratals kacklande kärringar runt mig hela tiden. knappt jobbigt? som tur var satt jag i tobaken så jag kunde rymma in till anton i köket titt som tätt och gömma mig från alla krävande damer. hade överlag en jävligt dålig dag. så när jag kom hem ville jag bara varva ner i soffan och glömma hela skitdagen. men då är det såklart någon idiot som ska ska göra mig ännu mer arg. egentligen är du väl ingen idiot. men jag gillar inte folk som säger att saker ska hända och sen bara skiter i det. så ja. lite idiot.

idag var det dags för ännu en dags jobb. var faktiskt riktigt kul eftersom det var jag, carro, maja och rebecca som jobbade i shopen. gick riktigt fort att jobba, trots vårt enorma lass med parfymer att göra pris på. det enda som jag inte gillade idag var de enorma vågorna på havet. jag är en båtvärdinna med sjukt bra balanssinne för det är helt hemskt så sjösjuk jag blir. men jag klarade det alldeles galant med hjälp av vatten och läkerol.

one tree hill nu, sen bingen. imorgon är det malmö klockan tre. blö.

julskyltning

för att kurera den sjuka bakfyllan igår gick jag och carrsan ut på en långpromenad. det var fantastiskt härligt. solen sken, det var vintervitt och riktigt kallt. jag älskar att gå ut och gå då. ansiktet blir alldeles, alldeles iskallt och kinderna blir smultronröda. sen att näsan rinner och fötterna känns som isbitar är en annan sak, men det kan man leva med. 

jag och carolina åkte ut till billy på vischan (raus södra) i eftermiddags. efter glögg och pepparkakor med hans mamma, pappa och syster promenerade vi ner till råå för att gå på årets första julskyltning (för mig var det den första på en massa år...). efter lite mer glögg och ett ganska tråkigt utbud av marknadsstånd blev det dags för tomtetåget. haha, mesigt men mysigt. sedan blev det ytterligare en härlig promenad, hela vägen upp till ättekulla där vi tog bussen hem, rejält frusna.

nästa söndag bjuds det på glögg och pepparkakor hemma hos mig. alla är välkomna, såvida ni hör av er först så att jag vet att ni kommer. mys. 

sweet 16

haha, jag dööööör. vad är det frågan om? kollar på 'my super sweet 16' på mtv. knappt bortskämda små brats? jag skulle bara vilja åka dit, skaka om dem och få dem att inse att det finns så mycket gott de där 2 miljonerna kan gå till istället för en superstor fest med en massa andra bortskämda småglin. vad är det för fel på folk? och vad är det för fel på föräldrarna? fattar dem inte vad de fostrar sin barn till att bli..? de lär inte växa upp till att bli ansvarstagande människor med förståelse för omvärlden iaf...

igår fick jag ett ryck på jobb och ville absolut ut och dricka en öl på pl efter jobb. fick med mig carro och traskade dit vid halv elva. en öl blev två och när det började pratas om en tredje ringde billy. det blev bestämt att vi alla tre skulle åka hem till mig istället och bli fulla. sagt och gjort. väl i lägenheten blev det vinglas efter vinglas och öl efter öl. när vi var lagom fulla dök rickard, rasmus och patric upp. efter ännu mer öl, daimtårta och nudlar blev klockan sex och grabbarna gick hem. vi andra stöp i säng och somnade fortare än fortast. klockan tio stod solen högt på himlen och uppstigandet var ett faktum. sedan dess har vi klunkat vatten, suttit och väntat på att pizzerian skulle öppna, käkat pizza, druckit cola och snackat skoldiscon. kommer ni ihåg de häftiga killarna som skulle "breaka" när man var liten? haha, det var väl mest hopp sida från sida. men jo jävlar. coola var dem.

nygifta.




Klockan 02.02 inatt vaknade jag av att sängen skakade som om jorden höll på att gå under. jorden höll inte på att gå under, jag mottog bara ett sms. jag öppnar meddelandet från "amanda hedberg hankell" och möts av bilden ovan. under står: "just married". som om det var världens mest naturliga sak (och för att jag fortfarande halvsov) la jag tillbaka mobilen bredvid kudden och vände mig om. plötsligt gick det upp ett ljus för mig. vad fan! brorsan och flickvännen drog ju till new york i fredags. nu får jag ett meddelande med två glada människor, en bukett blommor och texten: "just married". BRORSAN HAR FÖR SJUTTON GIFT SIG!!! jag får tag i mobilen och skickar tillbaka något i stil med: men impulsgifter sig gör man ju i vegas, när i new york. jag får tillbaka: men vi är i vegas... hehehe.

RANDOM.

Men grattis och lycka till i framtiden. jag är glad att ni för en gångs skull lyssnade på mig och gifte er utomlands istället för att slösa massa pengar här hemma på EN dag med en massa random gäster. och las vegas. haha, what the hell?

I LIKE IT!

august rush

jag gillar verkligen billys och mina bakissöndagar. vi har alltid så himla trevligt och är onyttiga till max. det får man faktiskt vara på söndagar (precis som om det är den enda dagen i veckan jag är onyttig). dock var det billy som fick stå för bakfyllan denna söndag, även om den inte var särskilt påtaglig för honom heller. eller ja, hos mig var den ju absolut icke-existerande.

idag har vi haft lecture mellan 10 och 12. jag hatar verkligen när vi börjar klockan tio. jag får gå upp så sjukt tidigt. och som de flesta som känner mig vet, så är min sömn det mest värdefulla jag har och utan min sömn är jag definitivt ingen människa. åtminstonde ingen bra människa. men med betydligt fler timmars sömn än föregående natt så kravlade jag upp ur sängen strax efter sju... (alldeles, alldeles för tidigt). efter vår lecture drog jag och hannah till akademibokhandeln så hon kunde införskaffa sig boken till denna delkursen. sedan blev det först kaffe på ett fik, sen lunch på meze och därefter shopping på triangeln. det var supertrevligt och vi hittade den perfekta presenten som hon ska ge till sin pojkvän på deras ettårsdag.

det är ganska random att jag idag har sprungit på två personer från helsingborg nere i malmö. först träffade jag edda, min gamla fotbollskompis, på gågatan. sedan träffade jag claudia, numera hannah, på triangeln. två människor jag inte sett på ungefär hundra år. eller ja, edda såg jag ju strax innan min senaste asienresa, så för lite mer än ett år sen. men claudia (hannah) har jag inte sett sen högstadiet (jeeeesus, åtta år sen...). dock var det fantastiskt kul att träffa de båda igen.

kollade precis på august rush, som empe rekommenderade. jag gillade den, även om slutet var lite för dåligt för mig. jag är mer krävande som publik. jag undrar alltid vad som händer sen... haha. satt och var frustrerad genom nästan hela filmen, men de sista scenerna var absolut hänförande. värd att se faktiskt.

nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. mina fötter är helt döda efter att ha gått runt i malmö i mina högklackade stövlar... och dessutom är mina ögon helt slut och kan knappt hålla sig öppna.

planer för lördag: barnvakt.

varför är det alltid så när man har något planerat att folk hör av sig som aldrig förr och vill hitta på saker? igår satt jag ju barnvakt och det verkade som att hela helsingborg var ute och vimmlade i nattlivet. förutom jag. och maria som "barnvaktade" (läs: sov) med mig igårkväll. jag och barnen käkade pizza, sen kollade vi på barnprogram och sen blev det välling, pyjamas och läggdags. lättare sagt än gjort kan jag lova. men tillslut låg de på plats i sina rum och var långt borta i drömmarnas land. allting gick lugnt och stilla... enda tills maria åkte hem vid halv ett. då vaknade minstingen och gallskrek. efter att ha tröstat honom i en halvtimme var det dags för mig att gå och lägga mig. tja... jag kom väl i säng vid halv fyra. var det inte den ena ungen så var det minsann den andra. hujedamej. sen var det upp halv åtta igen, då man hör ett "jag är fääääääääärdig!!!". what is a babysitter to do? usch. det kommer minsann ta lång tid innan jag själv kommer skaffa barn. tur att man har mängder med syskon som har hjordar av barn. varenda gång man är bebissugen är det bara att välja ut ett syskonbarn, sen blir man avskräckt snabbare än snabbast. haha, nej. det är inte så illa som det låter. jag gillar ALLA  mina syskonbarn. de är fina. och alldeles alldeles underbara. (detta tycker jag förmodligen ENDAST för att jag är allas favoritmoster/faster. iaf intalar jag mig själv det).

snart kommer billy hit. ännu en av våra bakissöndagar. fast denna gången är jag inte alls bakis. sjukt gött.

tvätta

idag har jag tvättat... på en fredagkväll! vad är det som händer med mig egentligen?!

var i skolan innan idag. hade ett seminarie om filmen vi såg igår. intressant faktiskt. efter seminariet drog vi till studentpuben och drack öl. dock drog jag och henke efter en bira. jag skulle ju hem och... tvätta. när jag strax efter tio kom upp med mitt sista lass tvätt höll jag på att få en hjärtattack. i samma sekund som jag sätter ner tvätten på golvet bankar någon på min ruta. notera att jag bor på första våningen och på ena sidan av mitt hus bygger de nya lägenheter och där är en massa äckliga gubbar som brukar vinka till mig. trodde helt allvarligt att en av dem skulle stå på min balkong med ett stort polskt leende. men nej. jag kunde vara lugn. det var en granne som hade råkat låsa ute sig. piuh. jag kunde torka svetten från pannan.

imorgon ska jag sova så länge jag bara kan. sova är ju en av mina favoritgrenar. sen ska jag nog städa lite i min lägenhet. och klockan fyra kommer fredde och hämtar mig, då ska jag vara barnvakt till felix och viktor. det suger att jag missar saras fest. tydligen många från jobb som skulle dit. och vad var det hon sa? 35 personer som skulle komma? och jag ska inte vara där! jag är ju alltid på när det är fest.

fan vad mitt liv är spännande.


an ordinary thursday

nu är maria hemkommen från inglaterra igen. hon var precis här och drack kaffe och åt pepparkakor. hon skulle med bussen arton minuter över från stattena. hoppas hon hann den, stackaren börjar ju jobba väldigt tidigt imorgon (fast hon tjänar ju förvisso pengar...). alltid lika trevligt att umgås med henne. haha, "världens bästa kompis".

imorse sällskapade jag med alex på tåget. härligt att ha någon att prata med. sjukt dryg föreläsning idag. imorgon är det seminarie. jag borde gå, och jag ska gå. men egentligen pallar jag verkligen inte. men jag ska. innan dess ska jag lämna tillbaka några böcker på bibblan och sen ska jag ombord på båten för att lämna dineros till therese och pressie till cecilia.

har en konstig känsla i kroppen. som att jag är orolig. eller har ångest. eller båda. jag gillar inte den känslan.


me and lauren.



jag och lauren efter en hel dags paprikaplock i australien.

blubb

igår var det skola igen. vi hade föreläsning tillsammans med den svenska gruppen. var väl sådär spännande, va? jobbigt att vara så många, speciellt med en föreläsare som inte har den där jättestora röstkapaciteten. men de rutinerade satte sig ju längst fram redan från början. host. åkte hem en sväng till mamma efter skolan. alltid gött att komma dit. först får man kaffe och kakor. sen lagas det middag. och oftast får jag skjuts hem. jag gillar mina föräldrar. det är roligt att träffa lillebror också. förr kunde vi ju knappt vistas i samma rum utan att börja slåss. nu gillar vi till och med att prata med varandra. roligt.

idag var jag ledig. har varit hemma och städat lite och försökt plugga lite. men det gick väl sådär. datorn lockar så mycket mer. tv:n likaså. och sängen lockar definitivt sjukt mycket. jag var nog väldigt trött. la mig vid elva igår. sen sov jag i ett sträck tills åtta imorse när klockan ringde. vid en närmare eftertanke insåg jag att det var dumt att gå upp så tidigt på min lediga dag när jag faktiskt var galet trött. så jag somnade om och steg inte upp förrän strax efter elva. halleluja. när jag hade tröttnat på mitt plugg stack jag bort till alex. vi snackade skit och kollade på greys anatomy. kan inte släppa att hennes katt också heter vilda (precis som min brorsdotter). haha, fast det namnet passade den katten väldigt bra. lite cool istället. käkade till och med popcorn. det var en trevlig kväll i gott sällskap. det ska göras om!

imorgon är det la universidad igen. redan klockan tio. suck. jag gillar ju inte att gå upp tidigt. och imorgon måste jag dessutom gå upp extra tidigt. måste hem till mamma och pappa för att skriva ut några papper först. yuck.

och förresten! snackade med lauren idag. min kompis från kanada som jag träffade i australien för snart fyra år sen. vi har faktiskt hållt kontakten enda sedan dess och det har varit en massa snack om att vi ska hälsa på varandra, men det har ju fortfarande inte skett. nu kan det dock komma att hända! hennes kompis från toronto, vad han nu hette, jobbar på canadian airlines och får ta med sig kompisar nästan gratis. så i april kanske hon, han och Lauren pojkvän kommer hit på besök! hur amaaaaazing hade inte det var? keep your fingers crossed. åh, det hade varit så kul!! 

Grade: A (VG)

igår hade jag nog min värsta bakisdag EVER. Vaknade med ett ryck klockan tio. reste mig upp och en våg av illamående sköjde över mig. tog mig ut till soffan med stor möda, la mig ner och lyfte inte ett finger på en halvtimme. sen lyckades jag pallra mig ut i köket för att fixa ett glas oboy. fantastiskt gott. dock fick det inte stanna i magen särskilt länge... ja, behöver jag ens nämna att det inte blev något farsdagsfirande för mig? vid åtta på kvällen mådde jag något bättre och kunde få i mig två fiskpinnar, vilka jag även fick behålla (YES, haha).

lördagen var faktiskt riktigt rolig. drog hem till ina och andré där det blev spel för hela slanten. en helt perfekt förfest i mycket trevligt sällskap. tog sen en taxi ner till stan, hämtade upp carolina på vägen. stämpel på tivoli, öl på pl (där jag även blev nerputtad från en stol. resultat: en massa blåmärke på högra sidan av kroppen) och sen dans på tivvan. blev ändå en hyfsat tidig hemgång tyckte jag. var hemma vid tre, innan tivoli ens hade stängt!!

idag har jag varit i skolan, introduktion till vår nästa delkurs: war and the media. verkar riktigt, riktigt, intressant. ska bli spännande. vår lärare från förra delkursen kom in för att be om ursäkt för provet vi skrev i fredags. hon tog det personligt, vilket jag inte tycker att hon ska göra. usch, tyckte synd om henne. hon såg uppriktigt ledsen ut. men hon hade iaf beslutat sig för att stryka den delen och istället bara fokusera på grupparbetet. vår grupp fick A på grupparbetet, tror vi var den enda gruppen faktiskt. sjukt gött, för detta innebar ett A i betyg på hela delkursen. och vi hade högsta betyg rakt igenom på vår oral presentation. japp, jag är nöjd. sa ju att det var en bra grupp. hehe.

nu ska jag plugga. konstigt nog tycker jag att det ska bli kul att läsa. what?!

bakfull

varför stannade jag inte bara hemma i soffan?

att göra eller inte göra

åka till köpenhamn ikväll? festa som en galning i helsingborg? chilla hemma i soffan?
 
beslutsångest till tusen. en del av klassen ska till köpenhamn och partaja idag. efter alla galenskaper som inträffade den förra gången (för att inte glömma att jag tog en taxi hem från malmö) så undrar jag om jag har råd. ekonomin når ju knappast fem stjärnor hos mig just nu. det hade varit kul att hänga med, givetvis, men jag tror nog att jag skippar det. och utan en proper förfest kommer ju kvällen bli ÄNNU dyrare.

så ska man gå ut hemma i helsingborg istället då? verkar som att ganska mycket folk ska ut ikväll. jag är faktiskt lite sugen på att förfesta, drar ner och ta stämpel på tivoli, dricka öl på pl och sen tillbaka till tivoli och dansa natten lång. vanligtvis är jag inte alls sugen på det, så det är konstigt att det ska komma samtidigt som man har andra planer. fick ett sms av ina precis också. hon skulle ha någon form av förfest. ska ringa och höra vad det handlar om. hihi.

eller ska man bara stanna hemma ikväll? för tillfället har jag huvudvärk och är helt utmattad efter att ha haft vilda (min brorsdotter) hela dagen. vi har åkt båt, gått på stan, käkat godis och korv. nu kollar vi på tv. jag hade lätt kunnat somna... haha. så jag en del av mig hade helt enkelt bara kunnat chilla hela dagen. hade väl egentligen varit ganska härligt. men det är ju bara lördag en gång i veckan.

ålaknä.

som jag klarade min tenta idag! haha :) men vilket möööög annars, denna tentan var helt fucked up. aldrig varit med om dess like. inga instruktioner ni nada. folk har varit så sjukt upprörda idag och tydligen har läraren kallat några för dumma i huvudet. jobbigt läge. det var några som var på part two och var tio sekunder sena att trycka på knappen, då raderades hela delen. jag sparade efter fråga fyra på part two. då pallade jag inte mer. skrev ett långt mail till min bitch Jay på Filippinerna istället. mycket roligare.

efter den otroligt konstiga tentan drog jag, liv och seth till jensens böffhus för att trycka i oss lite lunch. fantastiskt gott. drog hem en sväng till mamma och pappa sen och där fick jag tacos. inte för att jag orkade käka mer än en, men ändå. sen körde dem mig hem och nu ligger jag här med mitt stora täcke i soffan och kolla 90210. jag har officiellt blivit addictive. av det. av gossip girl. av entourage. av heroes. but i like it. okey, another five weeks until our next exaaaam...

time for exaaaam...

04.00. då ringde min klocka. man är inte mycket till människa. har suttit här i soffan och glott sedan dess. jag kommer nog inte klara min tenta idag. eller kanske. jag kan inte så mycket tror jag, och jag har ju inte ens läst hälften av min kurslitteratur. vi ska skriva vårt exam på internet. det består av tre delar. för att få lov att gå vidare till part two måste man ha 100% rätt på part one. det hemska är att när du väl är färdig med part one och trycker "hand in", så kan du inte gå tillbaka och ändra dig. man behöver 78% för att bli godkänd. jag hoppas verkligen att jag klarar det. jag skiter fullständigt i ifall jag kommer till part two eller inte. låt mig bara klara första delen.

nu får jag hoppa in i duschen. ska ta bussen med empe sen och innan dess vill jag gärna hinna läsa lite till. sen har jag nästan en hel timme till godo i malmö så då ska jag chilla på espresso house i malmö. förhoppningsvis kommer henke och hannah dit och joinar mig. sen kanske det blir en öl eller två efter tentan. man måste ju ha post-exam-beer.

adios amigos.

study time.

imorgon har jag tenta. det är lite ångest. har inte pluggat i närheten av så mycket som jag borde. hade jag gått in och skrivit tentan idag hade jag kunnat räkna med ett stort fett F. det värsta är att jag tycker faktiskt att det är ganska intressant denna gången. varför har jag bara inte öppnat böckerna innan? min självdisciplin är verkligen noll komma noll. anyway. snart ska jag ner till malmö och träffa lite folk från klassen. ska bli spännande och se hur de uppfattat böckerna. det är bra att kunna diskutera med någon, man tar in så mycket mer då.

jennie ringde mig precis och frågade om jag kunde jobba idag 14.30-22. och jag svarar JA. ..? .. va? så när jag la på så kom ångesten ifatt mig. fuck, jag kan inte jobba idag. jag har ju för sjutton tenta imorgon!!! så jag fick helt enkelt ringa upp igen och säga att jag var ledsen, men jag kunde inte alls jobba idag. haha, så sjukt trög.

nu ska jag göra mig iordning. bussen går om 20 minuter. lär ju skriva en runda till här ikväll, fast jag egentligen måste plugga då. men allt annat blir så sjukt roligt när man måste plugga. rensa skåpen till exempel. sjukt kul.

GO OBAMA!

weeei, finally! demokraten vann valet. jag är så glad. nu kanske det kan bli lite förändringar. det behöver jänkarna.

det var sjukt längesen jag skrev nu. förra fredagen hade jag oral presentation i skolan. gick faktiskt hyfsat bra. believe it or not. jag var sjukt nervös, benen skakade i 290 bakom podiet. men på nån vänster lyckades jag hålla överkroppen under kontroll. haha. efter redovisningen drog vi och käkade på meze, riktigt gott. sen blev det kaffe på ett annat ställe. när klockan blev tre mötte jag upp med empe på hennes jobb och det hela slutade med att vi drog med några av hennes arbetskollegor på afterwork. ingen god idé. alla som känner mig vet ju att jag har världens sämsta karaktär när det kommer till att dricka öl. jag kan aldrig bara dricka en. en öl blev flera och den där hemgången klockan sex blev uppskjuten några timmar. 

nästa morgon började jag jobba klockan halv sex. fick ta en taxi ner till stan eftersom inte busschaufförerna jobbar så tidigt. pratade med nordeuropas mest otrevliga växeltelefonist. 
-hej! jag skulle vilja ha en taxi ner till knutpunkten. eeeh... jag ska vara där halv sex så om du kan skicka en som är här typ fem i halv.
-asså... ska du vara där halv sex och du vill ha den fem i halv? jovisst, lycka till att hinna i tid, men ja. jag skickar den fem i halv.
ööööh?? va?? lönt att vara otrevligt. och ja, jag skiter i att du har jobbat hela natten. bespara mig din sarkasm, tack.

på kvällen passade jag fredde och samme, jessica och micke hade lagat lasagne till mig. så lycklig man kan bli. bästa maten ever! det var väldigt lättpassade barn. såg inte dem på hela kvällen och sen helt plötsligt ropade dem på mig. så hade dem bytt om till pyjamas och låg i varsin säng redo att sova. man kan bli glad för mindre. 

ytterligare ett arbetspass på söndagen. kom lite sent då jag överskattade min förmåga att promenera snabbt. men jag kom iaf och det var en ganska trevlig söndag med undantag för passageraren som kallade mig för hora. som jag hade kunnat skalla honom. synd att jag jobbade. då får man liksom inte skallas.

denna veckan har jag inte gjort särskilt mycket. skulle ha pluggat en massa, men min självdisciplin är ju noll. idag har jag iaf pluggat lite. inatt hade jag och billy valvaka med tapas, vin och vodka. riktigt mysigt. förutom att bagaren somnade halv två. det är mindre kul att valvaka ensam. men obama vann iaf och jag är glad. 

nu ska jag plugga lite mer.

hasta la pasta. 

RSS 2.0