Ban Chang

Ja, jag måste lära mig att löften och tid inte innebär samma sak här i Thailand som det gör hemma i Sverige. Om någon säger till mig att köket i Ban Chang är färdigt när jag kommer på fredag skall jag alltså ta det med en nypa salt och inse att köket inte alls är färdigt när jag kommer på fredag. Som ni kanske förstår blev det inte alls någon potatisgratäng... Men jag är inte bitter! Haha, johooo! Jag och Jessica hade iaf en riktigt trevlig helg i Ban Chang. Lördagskvällen spenderades under täcket med sushi, läsk snarre och en go film. Snacka om hög mysfaktor!

I söndags åkte vi tillbaka till Bangkok och hade bestämt oss för att gå ut på kvällen. Vi drog bort till Roof efter lite förfest på mitt rum. Kim spelade och vi hejade på. Efter två buckets var vi båda på lyset och drog bort till Gazebo där vi dansade som galningar. Jag träffade även Kamonpan som jag var fadder åt i Malmö! Riktigt trevligt.

I måndags fick kravla mig upp ur sängen runt elva och bege mig av till min lektion i Thaipolitik. När vi satt oss ner i klassrummet berättar vår professor att hade skickat ett e-mail till den nuvarande premiärministern och frågat om han ville komma och snacka lite med oss. Och det ville han!! Så nästa måndag ska jag alltså få träffa Thailands premiärminister och snacka politik! Det är så coolt att jag nästan dör.

Idag har jag äntligen blivit färdig med min tenta till Malmö. Härligt! Vi har även gjort färdigt grupparbetet som vi ska presentera på torsdag, så det börjar ordna upp sig nu. Andrew kom precis upp och försökte övertala mig att bli hans roommate. Det blir inget med det! Haha! Jag ska skicka iväg honom nu och sen ska jag krascha i sängen och kolla film!

Ledsen att jag inte har några bilder idag. De finns alla på Jessicas kamera. Men tjingeling iaf! :)

Jisses Amalia!

Igår var det onsdag och det var Thailändska som stod på schemat. Alltså, det språket är så sjukt att jag dör. De har en massa knepiga saker för sig och jag har ingen aning om hur allt det ska kunna fastna i min hjärna. För första gången bar jag min skoluniform till skolan. Anledningen var att jag och Allison bestämt oss för att smita bort till Grand Palace efter lektionen och ta oss en titt. Så efter en lunch i skolans cafeteria begav vi oss av mot Palatset, det var förvisso inte särskilt långt, det ligger rätt över gatan från skolan typ. Haha! Vi ställde oss tillsammans med alla andra turister i världens längsta kö. Men en vänlig Thailändare kom fram och sa att vi stod i fel kö. Vi skulle ju såklart gå i Thai-kön eftersom vi var Thammasat studenter. Så vi promenerade glatt förbi hela den långa kön med västerlänningar och gick in i Thai-kön utan att behöva betala de 350 bahten som västerlänningarna måste pröjsa! Ändå gött att plugga på Thammasat! Haha :)



Allison och jag med vakten utanför prinsessans residens. Hon har ett skitfint hus, men shit vad jobbigt att ha en massa folk som springer och tar kort på ens hus hela tiden. Tänk att inte kunna gå ut i pyjamasen på en flabb kaffe och chilla i trädgården. Nä, etta inte vara prinsessa i mitt nästa liv!



Kolla vad roliga träden ser ut! Haha. Ja, det är ju en rätt fin byggnad i bakgrunden också. Där var fina byggnader överallt, men man har ju noll koll på vad det är för byggnader. Äsch, skitsamma. Ska inte låtsas som att jag är kulturell.

Efter Grand Palace fick jag åka tillbaka till Amarin Mansion och invänta Mirka och Marie eftersom vi skulle jobba på vårt grupparbete. Jag hatar grupparbeten, det är så fruktansvärt tråkigt! Det tog oss typ tre timmar och vi fick nerplitat EN sida. Bra jobbat där! Dock blev vi rätt sugna på att gå ut en sväng då halva Amarin skulle festa loss tillsammans med några Thailändare från Rangsit Campus. Jag är ju aldrig sen på en fest så jag hoppade ur mjukisbrallorna och i jeansen och sen var jag good-to-go!

Vi drog bort till Brick Bar, men jag är inte ett jättestort fan av det stället. Det är rätt roligt, för det är bara Thailändare där. Anledningen är dock att det bara spelas Thaimusik där. Josh levde sig iaf in i rollen som Thailändare och började dansa som en:



Ja, ni ser ju!

Jag, Josh, Geoff och Mark drog vidare till Lava där lite andra kids skulle vara. Vi drack vår medhavda sprit, dansade ett slag och sen blev jag sugen på att dra till Roof (såklart..)! Geoff hängde på, liksom Emily. Det blev en riktigt, riktigt bra kväll på Roof. Jag hade sjukt kul. Jag och Geoff sänkte tre buckets. Jag bjuder på några bilder från kvällen på Roof:



Geoff och jag dricker vår Samsong-Colabucket. Crazy!



Geoff, Emily och jag.

Efter Roof ville jag som alltid gå till Gazebo. Dock kostar det 300 baht för grabbar att gå in. Vi försökte med allt, men vi fick inte in grabbarna gratis. Så vi drog alla hem istället.

Idag har jag legat inne hela dagen och försökt att få färdigt min hemtenta till Malmö, men jag är fortfarande inte helt färdig. Ska försöka klura med det lite till och sen måste jag plugga Thailändska. Har prov imorgon på hur man beställer mat. Det enda jag kan säga just nu är: Khåå khaw phat gay nung jaan, vilket betyder en tallrik friterat ris med kyckling. Tror att jag kanske behöver kunna lite till? Eller jo, en sak till: Khåå khåå-laa nung khuat, vilket beyder en flaska cola. Så jag kan beställa friterat ris med kyckling och en cola. Okej. Dags att återvända till studierna.

So long suckers!

Ps. Drar till Ban Chang imorgon så kommer inte kunna uppdatera på hela helgen. Köket är äntligen färdigt så imorgon kväll ska jag avnjuta en potatisgratäng med kycklingfilé och gärna bearnaisesås till det. Haha! Lördagmorgon ska inledas med en herrans massa pannkakor. Sen får vi se vad annat gott vi ska äta denna helgen. Sen är det möte med pool-killarna på lördag. Vad tror ni om att kirra en röd pool? Haha! 

sötaste thailändare!

Igår hade jag en av mina panikdagar. de kommer inte särskilt ofta men det händer... Ofta händer det när jag har en massa att göra och det kan man ju verkligen säga att jag har nu. Jag panikade över det mesta. Till sist fick jag springa ner till Jessica och ta skydd. Haha! Vi gick ner i restaurangen och tryckte mat istället, sen la jag mig på rummet och kollade på en böle-film. Riktigt härligt. Så imorse vaknade jag upp och var glad som en solstråle igen!

Imorse var jag flitig som aldrig förr. Jag pluggade, tvättade och städade. Sen vid tolv drog jag bort till skolan för en föreläsning med min favoritlärare. Kursen heter Development of the Modern World, och det är väl mer eller mindre en historia-kurs. Så det är jag och en massa Thailändare som läser den kursen. Vi är typ 100 stycken som läser den kursen så jag känner verkligen inte igen alla. Men eftersom jag är den enda farangen (utlänningen) i klassen så känner alla igen mig. (Och också för att läraren alltid tilltalar mig). Så ibland när man promenerar runt på campuset blir man vinkad till och pratad med utan att man har någon aning om vem personen man pratar med är. Men jag gillar det! Mitt under en presentation på lektionen idag öppnades dörren och en kille kommer in med en jättebukett med blommor. Läraren börjar skratta: -for meee??! Killen blir helt röd i huvudet, skakar lite och går sen fram till en av tjejerna och bjuder ut henne! AAAAWE!! Så himla sött. Sen fick vi sluta en timme tidigare vilken var sjukt gott!

Så nu är jag tillbaka på Amarin och ska försöka plugga lite. Om cirkus en timme kommer Jess hem och då ska vi äta. Tryckte precis i mig en avokado, men jag behöver absolut mer! Hehe ;)

So long!

Bjuder också på ett kort på mig och jessica när vi spelar kort. Charmigt värre! Haha ;)


Skandinavisk mat!

Hej mina vänner!

Igår var det alla hjärtans dag som ni säkert känner till. Jag och Jessica fick för oss att lyxa till det och bestämde oss för att försöka hitta en svensk restaurang i Bangkok. Efter lite googlande fick vi fram att det skulle finnas en på Sukhumvit. Vi tog med oss Andrew och Robert (en amerikan med kinesiskt ursprung som pluggar i Hong Kong). Robert är här och hälsar på Nick tillsammans med Nicks flickvän och eftersom det var Valentines day ville de gå på middag själva så vi bjöd med Robert på lite svenskt käk. Precis som vanligt när vi åker till Sukhumvit tog det oss ett tag innan vi hittade till restaurangen, men skam den som ger sig! Som belöning åt vi varsen stor tallrik med köttbullar, potatismos och lingonsylt. Mums! Under middagen kom det till vår kännedom att Robert aldrig hade varit på Khao San så vi såg det som vår uppgift att låta honom uppleva det. Vi drog till Roof och det var vår kompis Kim som spelade!



Robert och Jessica.

När Kim hade spelat färdigt mötte jag honom i toakön och sen kom han bort till vårt bord. Vi skulle egentligen träffa honom på Gazebo, men amerikanen fick ett fall av plötslig magsjuka, så vi fick åka hem med honom istället. Det var faktiskt rätt skönt, för man fick sova ordentligt för en gångs skull.

Idag har jag varit i skolan mellan ett och fyra. Vi hade en skitcool gästföreläsare, som anses vara gurun av thaipolitik. Vi fick höra en massa korruptionshistorier och bakomliggande orsaker till en massa politiska händelser. Superintressant. Tydligen är han någon form av rådgivare för parlamentet och regeringen. Han sägs vara mycket kritisk samtidigt som han är mycket rättvis i sina bedömningar. Han är en av Thailands största namn och det är skitcoolt att ha fått träffa honom. Han håller också på med ett projekt och om någon av oss ville vara med så skulle vi maila honom. Jag tror nog att jag har ett mail att skriva...

Om en vecka ska mitt första midterm vara inlämnat. Längtar inte efter att få skriva den uppsatsen. Men man måste ju. Idag har jag gjort upp ett study schedule för denna veckan och jodå, jag har RÄTT mycket att göra. Så nu ska jag sluta att blogga och ta tag i mina studier istället.

Vi hörs snart igen!

Thailands farligaste vecka!

Hej allihopa!

Detta blir bara ett kort inlägg för jag ska snart iväg till min lektion i thaipolitik. Intelligence agency's har förutspått att den kommande veckan kan bli en av de farligaste i thailändsk historia. Tydligen började det redan i helgen...

http://www.bangkokpost.com/news/local/32905/grenade-lands-near-govt-house-c4-found-at-court

Läs denna artikeln så förstår ni lite mer... Jag tror dock inte att det är någon fara. Och det hade varit spännande att få vara med om en stort politiskt genombrott härnere, men då får det gärna vara en fredlig coup! Alla stadsbyggnader och grejer ligger precis utanför skolan, liksom Sanam Luang. Spännande!

See ya!

Gott Kinesiskt Nyår!

I fredags fyllde Steve 20 år och det skulle firas med jelly-wrestling på taket. Brottningen skulle börja vid tio, men jag och jessica tog varsen öl och satte oss uppe på taket och tittade ut över Bangkoks skyline. Inte helt fel...



Inte för att man ser så mycket av Bangkoks skyline på detta kortet, men ni kanske kan förstå känslan... Hehe! Josh och Steve kom också upp och joinade oss en stund innan allvaret skulle börja...



Ett mycket glatt födelsedagsbarn fyller poolen med jelly! Så sjukt äckligt, jag är verkligen glad att det inte var jag som skulle brottas. När poolen var täckt så gick de och hämtade två spannar med vatten som de blandade ut det med, så allt blev till en stor gul flytande massa. Yuck!



Josh och Jennifer brottas för fullt. Båda två var helt gula när de var klara. Josh vann trots att jag höll tummarna för Jennifer. Ingen girlpower där inte. Haha! När brottningen var färdig försökte Andrew att få med oss till Khao San för att festa lite, men Jess och jag stod på oss och tackade nej då vi skulle upp rätt tidigt följande morgon för lite kinesiskt nyårsfirande hos Pi Maa från det internationella sekretariatet.

Klockan tio var vi runt tio personer som hade samlats nere i lobbyn. Minuterna gick och alla förbarmade sig över det som kallas för "thai-time". Klockan elva började det dock rulla på och vi lämnade Amarin Mansion med siktet inställt på Pi Maas hus. Och herregud vad fint hon bodde!



Jaa... Ni ser ju själva! Ett helt okej hus faktiskt. Utanför huset hade hon radat upp en buffé med en massa rökelser runtomkring. Alla fick varsen rökelse och sen skulle man be eller önska sig något. Jag hängde inte riktigt med i svängarna där då jag stod och tänkte på annat. Helt plötsligt väser dock Jessica åt mig: "blunda och se ut som du ber, killen filmar!!". Så där stod jag med ögonen stängda och såg ut som att jag bad trots att jag inte fattade någonting. När jag öppnade ögonen igen gick alla fram till buffébordet och satte rökelserna i en skål med ris. Så det var ju bara för mig att göra samma sak...

Därefter stod vi runt bordet och svettades som grisar och väntade på att rökelsen skulle röka färdigt innan man fick börja äta. Snacka om aptitretare! Maten var supergod när vi väl fick äta. Definitivt värt väntan! Efter maten segade alla ihop totalt! Ingen av oss är speciellt vana vid att vara ute i värmen särskilt länge. Vi håller oss inomhus så mycket som möjligt eftersom det är helt fruktansvärt fuktigt i luften. När vi hade smält maten lite var det dags att åka till en marknad. När vi kom dit sa de att vi skulle mötas två timmar senare, men alla var så trötta att vi förhandlade ner det till en timme! Och det var en himla tur för där var tamejtusan bara mat på marknaden och det luktade SKIT. Jag var inte imponerad!



När vi tillslut kom tillbaka till Amarin gick jag raka vägen upp på rummet och däckade i sängen. Jag sov stenhårt i en timme! Sen var det dags för käk eftersom vi skulle festa på kvällen. Vi inledde med förfest på mitt rum. Jag och Jessica kör ju gärna "swedish drinking style", vilket innebär: drick så mycket som möjligt på förfesten så behöver du inte dricka så mycket när du går ut! Skitsmart tycker vi. MEN, Andrew är så sjukt hetsig och vill alltid åka sjukt tidigt. Men två mot en, så vi vinner. Kim kom också upp och joinade.

Vi drog till RCA, var vi aldrig hade varit innan och det var helt sjuuukt bra! Vi älskade stället! Vi gick till en bar som heter Route 66 och vi dansade som aldrig förr!



Haha, Andrew och Kim är båda asiater så de bara gick rakt in. Jag och Jessica blev dock stoppade och blev hänvisade till kassan där vi möttes av denna skylt! Haha, här snackar vi diskriminering. Tänk om denna skylten hade stått i kassan på Cardan därhemma. Ojojoj...



Jag, Kim och Jessica. Vi träffade en massa roliga thailändare också. Alltid lika kul att hänga med locals. Och det är så roligt för allt man behöver göra är att fyra av ett leende också har man en ny kompis. Så roligt!



Här har vi tjejtoaletten inne på Route 66! Helt sjukt fräsch. Där var till och med ett "sminkrum"! Och sen hade de tvillingtoaletter också, vilket är skitbra eftersom tjejer typ alltid går på toa samtidigt. Så allt gick så himla mycket snabbare eftersom det är två toaletter tillsammans. Förutom när jag och jessica går in såklart, eftersom vi alltid ska ta en massa foton... Haha!




Tillbaka på Amarin i väntan på McDelivery!! Jag kommer verkligen bli fetare på kuppen. Jag måste sluta!

Imorse vaknade jag redan halv nio och har faktiskt fått gjort ett och annat! Jag älskar att gå upp tidigt och vara produktiv. Baksmällan började komma vid tiotiden men den botade jag med en kopp kaffe och tre kakor! :) Mitt i mitt fikande kom Andrew upp. Killen är alltid hungrig. I'm hungover - I need food. Efter ett tag joinade även Jessica och vi snackade lite skit ett tag. Andrew ville sluta en pakt med oss om att bara dricka alkohol på lördagar, eftersom vi allihopa behöver spara pengar. Jag och Jessica gick med på detta och efter ett tag utbrister han:

- I know this will change our lifes. I mean, if I was about to go out, something bad might have happened you know...
Jag: - Or maybe I would have met the man in my dreams?
Andrew: - And maybe he would have had AIDS!

Hahaha... Snacka om att justificera (heter det så på svenska) sitt beslut. Hahaha, så sjukt roligt. Tills nästa gång: Ta hand om ER!!




Åtta våningar utan A/C...

Igår kom Mattias på besök, vilket givetvis betydde fest. Vi började dricka öl vid femtiden på Jessicas rum där vi även spelade 7:an. Jag har verkligen fastnat för kortspel, tycker det är skitkul! Haha :) Vid åtta mötte vi upp med Andrew, Nita och Druv för att dra till Bombay Blues för lite skitgod indisk mat.



Här är Mattias, Nita och Druv på Bombay.



Jag och partyboy är hooongriga!




Finaste Jess är mätt och belåten. Bruden är värre än en nyfödd bebis som behöver äta var tredje timme. Fast iaf så gråter hon inte när hon vill ha mat. Tur det!



På roof är vi stammisar och det här är en av servitriserna, dvs. vår nya kompis. Sångaren på scenen har vi ju såklart också snackat med, så igår skrek vi "KIIIIM" när han pausade mellan låtarna, och efter ett tag svarade han med: "THAMMASAT!". Jag gillar att vara stammis.



Partysugna människor på Gazebo! Hahahaha!




SKÅL!

Vi drog hemåt vid halv två-tiden då det nalkades föreläsning 10.30 på universitetet. Jag steg upp klockan nio (!!) imorse och hann till och med fixa frulle. Det är mer än vad jag brukar hinna när jag inte super... Haha! Jag mötte upp Jess och Matt i lobbyn tio i tio och sen gick vi till skolan. På vägen utbrister Jess: "neej, jag har glömt min tröja, jag kommer frysa ihjäl..". Grejen är att i klassrummen är det typ minusgrader, det är så fruktansvärt kallt. Men... Just denna dag skulle Jessica inte behöva sin tröja. Där var nämligen ingen ström i vår byggnad så A/C:n fungerade inte. Vad som heller inte fungerade var hissarna, så vi fick gå upp för ÅTTA våningar och sen sätta oss i ett stekhett klassrum. Seriöst, alla var helt genomblöta och jag ska aldrig mer klaga på A/C:n. Det som var bra med det hela var dock att vi fick gå hem efter 45 minuter. Nice!



En svettig Jessica! Hon gör en konstig min, men egentligen är hon bara sjukt irriterad på läraren... Haha! "För fan, detta är ju sinnessjukt, låt oss gå för helvete!"



I det här klassrummet har jag samtliga "beginning thai"-lektioner. Fast det är bättre när A/C:n funkar. Då ser inte alla så jivvla svettiga ut...

Efter klassen drog vi till Central Pinklao där vi åt skitgod svampsoppa och skitgod lasagne. Det var fint! Men vi lever lite över budget och det ska vi genast ta tag i. Inget mera festande mitt i veckan! Men idag är det ju fredag och jello-wrestling på taket står på schemat. Imorgonbitti ska vi åka till Pi Maa's hus och fira det kinesiska nyåret och sen på kvällen blir det fest i vanlig ordning. Är det lördag så är det!

Vi hörs!


istället för resedagboken.

Tjoho!

Jag har bestämt mig för att använda mig av min blogg istället för av min resedagbok. Hör kan jag lägga in bilder i texten istället för att ladda upp en massa skit på resedagboken. Så, håll till godo! Och om ni vill få mail om när jag uppdaterar min blogg, så tror jag att man kan fixa det på bloglovin.se eller vad adressen nu är..

Billy åkte hem i måndagsmorse efter en blöt natt i Bangkok.



Vi inledde med förfestande på mitt rum. "Jag är en jävel på kärlek" spelades såklart på högsta volym. Jag blir helt galen när den sången spelades så jag och Jessica hoppade runt i sängen och spelade luftgitarr. Perfekt början!



Vi drog bort till Roof där vi lyssnade på live-band och fyllde Billy. På ungefär en timme klippte han en bucket och två drinkar. Humöret var på topp och vi bestämde oss att vara ute till fem. Billy tyckte det var bättre att inte sova alls än att sova i två timmar. Därför drog vi bort till Gazebo, ett av våra stammisställen här i Bangkok, och dansade så skorna glödde. Piuh, träningsvärk - javisst!!




Billy och Jessica med våra kompisar som jag inte kan namnet på. Han till höger är DJ och tog med oss till en svartklubb för några veckor sen. Sjukt roligt!




Och jag funderar på att bli gangster i nästa liv. Jag tycker själv att jag passar sjukt bra i en thug-look!



Killen i vit t-shirt tyckte att han var skitcool. Han var liksom gangster på riktigt. Killen i blå tröja var svinrolig och dansade svinabra. Och dessutom gjorde han narr av killen i vitt hela tiden. Helt fantastiskt!

Vi kom hem typ halv sex på morgonen. Billy duschade och fräschade till sig, sen tog han taxi till flygplatsen halv sju. Helt galet. Jag var riktigt bakfull i måndags, så jag fattar inte hur Billy kunde klara en hel flygresa. Jisses. Glad att det inte var jag som behövde åka hem!

Annars har veckan flytit på som vanligt. Jag har lektioner varje dag så det känns inte som man hinner med så mycket annat. Vi unnade oss dock en liten utgång i tisdags och det var kul. Imorgon är det jelly-wrestling på taket så jag ska väl kila upp där en stund och se vad som händer. Ikväll ska jag, Jessica och Mattias ut och äta på Bombay Blues. Skitgod indisk mat! MUMS!

-tjing tjing!


RSS 2.0