Kan det bli januari NU?

Jag + Linda + Bangkok = sant i januari 2010.

Det är rent galet så mycket jag längtar och så roligt det ska bli. Ett stycke syster, en storstad, skitbillig öl (allt är skitbilligt förvisso) och en jävla massa folk. Vad kan gå fel?? Ett stort plus är även att mammas och pappas hus i Ban Chang står klart och inrett vid den tiden, vilket innebär att vi redan vet var ett flertal helger kommer tillbringas! Närheten till Filippinerna där mina underbara och helt fantastiska grabbar bor är ju inte heller helt fel. Sen kommer min kära klasskompis Liv åka till Kyoto under samma termin och vi har redan snackat lite om en visit till Kina. Och givetvis finns ju då även Japan med i planerna. Och herregud, alla öarna i Thailand såklart!

Jag vill ha Januari NU!

en riktig turdag, minsann!

härom natten hade jag en mycket märklig dröm, den var skitläskig. det konstiga är att jag kommer ihåg drömmen med enormt många detaljer. i stora drag drömde jag om att på tåget mot helsingborg satt där en tjej snett framför mig som hade en bomb på sig. jag lyckades ta mig längst bak i tåget och gick av i helsingborg utan att ha blivit sprängd i bitar. det var bara jag, en annan människa och en liten flicka som gick av där vi gick av. den här andra människan viskade till mig att vad jag än gjorde fick jag inte titta flickan i ögonen. hon gjorde hemska saker med sin kropp, som att bryta armen och sånt, och sen överförde hon den smärtan till den som tittade henne i ögonen. min blick drogs hela tiden mot hennes ögon, men så fort jag försökte titta så var det som om jag möttes av ett motljus, jag blev helt bländad. sen vaknade jag, för då tände johanna lampan för att jag snarkade (haha!). 

men drömmen satte sina spår hos mig, jag hade fortfarande detaljerade minnen av vad jag hade drömt när jag vaknade på morgonen. jag blev mer och mer övertygad om att drömmen betydde något, så jag slog upp drömtydning på internet. jag blev mer och mer förbannad... allt jag fick fram var lycka, lycka och lycka... men jag hade ju haft världens läskigaste dröm! den kunde väl ändå inte betyda lycka?? det enda som inte betydde lycka var faktumet att jag först befann mig på ett tåg. det betydde att jag var på väg att påbörja en resa.

dagen därpå får jag veta att jag har blivit nominerad till thammasat university i bangkok, vilket innebär att jag ska flytta dit i slutet på året!! sen flöt dagen på... jag skrev min uppsats på fyra timmar! sen drog jag bort till becci och solade. därpå ska jag åka hem till mamma och pappa och i samma sekund som jag sätter foten på busshållsplatsen kommer bussen! hemma hos mamma och pappa får jag kaffe och TVÅ bullar. skriver ut mina papper och sen springer jag ut, för jag ska ner i stan och käka på mcdonalds med becci innan jag ska bege mig av mot malmö. när jag går utanför grindarna på huset kommer bussen, så jag missar den precis. vanligtvis hade jag då vänt om och druckit lite mer kaffe med mina föräldrar, men jag stegade med raska steg bort mot busshållsplatsen ändå. och precis när jag ska korsa vägen kommer det en ny buss! så jag åkte ner i stan och mötte becci. jag hade bara 15 minuter på mig att käka så jag bestämmer mig för att inte stressa utan istället ta nästa tåg. tåget skulle gå 17.10 och 17.09 är jag färdig med maten, tänker att jag ska chansa på att komma med tåget och springer ner och ja, såklart höll turen i sig! jag hann med. väl i malmö skulle jag lämna in min och jonathans uppsats. mitt kort fungerar inte i dörren till universitetet så jag kommer inte in...! panik. precis när jag ska vända mig om för att be till högre makter ser jag hissen ta fart, och ur den kommer en tjej. jag bankade på dörren och ängeln kom och öppnade för mig. jag lämnade in våra arbeten och sen tog jag en promenix bort till entré där linda jobbar. jag plockade på mig kläder och skor som om jag aldrig hade shoppat innan (eller som om jag vore en shopaholic) och kastade dem över linda. sprang in på diechman skor också och fick tag i ett par urläckra sandaler. givetvis provade jag ingenting innan jag köpte det. men självklart passade allting!! TUR! sen fick jag lite hämnd mot en som har spridit rykten om mig... HAHAHAHA, säger jag bara. och slutligen så fick jag tacos av linda när vi kom hem till henne och sen somnade jag framför tv'n. fattar ni vilken PERFEKT dag det var igår?

idag sov jag till halv tio, fantastiskt skönt. sprang bort till lidl för att handla frulle och eventuell middag. passade på att köpa kaffe och snickersglass också, som jag just nu sitter och avnjuter i  min ensamhet samtidigt som jag lyssnar på akon. gud vad jag saknar filippinerna och framförallt antonio när jag lyssnar på honom. snart tänkte jag städa lite (man får ju bidra med något när man spenderar halva sitt liv här...) och sen blir det till att göra sig iordning inför kvällens stundande fest! wihoooo. partheeeey.

kärlek!



hektisk helg.

efter världens mest hektiska helg som innehållt både fest och jobb så sitter man nu här, halv sju en måndagsmorgon och ska ta tag i sin hemtenta som ska vara inne på torsdag. blööö... jag gillar inte att plugga. men, vad ska man göra? somnade halv nio igår så jag har iaf fått en och annan sovtimme, men ärligt talat så längtar jag redan tills ikväll när jag får gå och lägga mig igen. ska bli fantastiskt skönt. kanske tar en middags-nap lite senare. hihi. skulle egentligen ner till malmö idag för att plugga på bibblan, men jag tänker att det får bli imorgon. idag ska jag läsa alla vår källor på internet, så får jag ta böcker och sånt imorgon. sen har jag tänkt att skriva hela tentan på onsdag, så är jag helt färdig på torsdag och kan dricka öl med gott samvete.

läskigt att mitt liv typ kretsar kring att dricka öl. och förresten. en och en halv vecka kvar till inflyttningsfest. KUL, kul, kul ska det bli.

adios mis amigos.

sunshiiiine!

herregud vad lite solsken kan göra för humöret. jag känner mig riktigt pigg och helt fantastiskt glad trots att jag varken åkte till malmö eller pluggade...

I LOVE THE SUN


snart lunch (middag?) med carro i stan. mysigt!


detta är alldeles för tidigt när man somnar för sent.

becks var här hela dagen igår. mysigt! mitt på dagen fick vi även kaffebesök av malin som har bott i london sen i somras. var riktigt kul att träffa henne igen, vi hade ju en del att ta igen såatte... och igår fyllde hon till och med år! så grattis till henne. 21, vilken liten skit! haha. när hon hade gått lagade jag och becks mat och satte oss sen på balkongen. sen satt vi minsann där, lyssnade på "svenska tokhits" (haha) och snackade tills solen gick ner. riktigt härligt. älskar detta fantastiska vädret. man får energi och det har jag minsann saknat sen i somras! det enda som saknas nu är litta värme. men det kommer förhoppningsvis i sinom tid. efter efterlyst cyklade becks hem och jag gjorde mig iordning för bingen. sen låg jag där, klarvaken. somna fanns minsann inte med på kartan. jag blev frustrerad, förbannad och mer frustrerad. och ännu mindre somnade jag. jag vände och vred på mig, gick en runda i lägenheten, la mig, vände och vred på mig... ja, så höll det på ända tills johanna kom hem (full som en kastrull) och gick och la sig. då somnade jag tillsist. och då var klockan en bit efter två. sen var det upp med tuppen klockan sex. johanna är redan på väg till jobb och jag ska om cirka en timme åka ner till malmö. jag ska sitta på biblioteket hela dagen med ögonen fastklistrade på datorskärmen. jag måste plugga, och jag måste plugga mycket! när jag blir alldeles för trött tar jag mitt pick och pack och drar bort till entré där min snygga syster linda börjar jobba idag! så jag ska in och checka hennes nya place; new yorker. ska bli mycket spännande. hoppas jag älskar kläderna där, eftersom jag kommer få 30% rabatt där! wohooo! sen ska jag kidnappa hennes nycklar för ikväll tänker jag crascha på hennes och krilles soffa.

tills nästa gång, mina damer och herrar, önskar jag er en fantastiskt trevlig dag!!

(och örk vad mina ögon är trötta! tur inte min kropp är lika trött)

Schlagerafton och busringningar.



Igår var Becks riktigt bakfull och filmkvällen var därmed ett faktum. Mitt favoritprogram; schlagerfestivalen (OBS! extrem sarkasm) gick på TV och jag fick därmed stoppa mitt misstycke under täcket. Becks fick i uppdrag att poppa popcorn och blanda saft då jag hade tagit med en herrans massa choklad och det här blev resultatet:



en inte så poppad påse med popcorn. vi skrattade så vi grät... hur lyckas hon? ja, det finns inga självklara svar på den frågan. i samband med melodifestivalen börjar även grannens fest. de skulle visst ha någon form av maskeradfest. tack vare, eller kanske på grund av, den enormt tråkiga melodifestivalen så började jag bli på bushumör...



jag ser kanske mest trött ut, men det är just i denna stund som de värsta planerna smids. det hela slutar med att jag och becks ringer på dörrklockan till grannarna som har fest. innan de har hunnit öppna så har vi stängt vår egen dörr, låst och står där och fnittrar som två 8-åringar, detta gör vi inte en gång. inte två gånger. inte tre gånger. nej. utan FYRA gånger. den sista gången öppnade de bara sin dörr, tittade på vår och skakade sedan på huvudet och stängde dörren snabbt igen. vi skrattade så att vi fick andnöd. och vi undrar varför vi är singlar. om någon har något svar så kan ni ju alltid skriva det som kommentar. hade varit deeply appreciated. 

jag och becks pratade om detta innan idag. faktumet att vi är singlar. sedan började vi gå igenom gårdagen, vi skrattade, ja vi skrattade högt. jag skakar på huvudet och tänker att fan, vi måste växa upp. rebecca tittar på mig och utbrister helt allvarligt:
-nä, men faktiskt. jag fattar fortfarande inte hur vi kan vara singlar.
hahahahaha, inte jag heller...??

i torsdags när vi firade lindas blivande 29årsdag så skickade jag följande till 118100:
"Tjena! Alltså, jag undrar bara varför Jonas fortfarande är singel?"
till svar får jag:
"118100 tror att Jonas inte har någon flickvän än för att han inte har hittat den rätta. Han känner att han hellre väntar tills han hittar någon han vill leva sitt liv med än tar någon bara för att ha en som han inte trivs med."

i samma veva skickar linda och undrar när jag ska bli ihop med min nya kille. ja, ni vet, han killen som förmodligen inte ens vet att jag är intresserad... men tydligen ska vi bli ihop den 17:e juni på en dekadent hemmafest och sen blir det vi för alltid. jag längtar tills den 17:e juni.

... och ja, jag undrar fortfarande varför jag är singel..?

folkölskväll.

imorgon är det en massa födelsedagar som ska firas. eller ja, egentligen ska jag väl inte direkt fira någon födelsedag alls imorgon, men jag vet många som fyller år imorgon. sex stycken tror jag. linda, carolina, ina, lina, elin och marcus. om ungefär en timme ska jag ner till malmö. planen var att gå på filmkväll, hosted by min kursare liv, men linda lockar mer då det kommer att drickas folköl med mera. och alla som känner mig vet ju att ett sånt erbjudande kan jag helt enkelt inte tacka nej till. mycket kan man kalla mig, men någon torrboll (i dubbel bemärkelse!!) är jag då inte. dessutom måste ju hennes födelsedag firas, även om det är en dag i förskott.

imorse kom mamma och pappa hem till mig. jag bjöd på kaffe, vi hade några intressanta samtal och sen följde med dem hem då moster och mormor skulle dit. vi fick semlor så humöret var på topp, haha. mina föräldrar har börjat sortera bland sina saker i huset eftersom de ska flytta till lägenhet om några månader. lägenheten är förvisso nästan lika stor som huset, 147 kvadrat, men det är ändå en massa som ska slängas. detta är ju då min bästa stund i livet, när jag får dyka ner bland gamla saker och kanske göra mig ett fynd. fynda gjorde jag inte idag, men jag hittade däremot en massa gamla fotoalbum från när mamma och pappa var unga. det är svårt att föreställa sig... att de också har varit unga en gång. såg mamma liggandes med en cigg i mungipan i armarna på en snygg kille. såg pappa på ett foto med en gammal flamma, som dessutom var riktigt, riktigt snygg. min mamma var verkligen en riktig pingla när hon var ung, där var någon bild från london när hon hade en stor hatt och stora solglasögon och värsta filmstjärneleendet. så himla snygg! jag skrattade och log och gjorde grimaser. det var roligt att se dem i samma ålder som jag är i nu. det är fortfarande svårt att förstå att de har haft ett liv utan varandra. men häftigt. och gud vilka snygga föräldrar jag har. 

nu ska jag svepa mitt kaffe så att jag är pigg och glad när jag ska till malmö.

power to the people!

  

trött

idag är jag sjukt trött och lite ångestfylld. började med min exchangeansökan som ska vara inne på fredag. har väl mer eller mindre skrivit färdigt mitt statement of purpose och jag blev väl ganska nöjd, men alltså, jag ska skriva ett cv också med relevans för studierna jag ska söka. eeeh... har jag gjort någonting med relevans för internationell politik? hmm... jobbet på mcdonalds? nej. jobbet på rusta? nej. jobbet på ålderdomshemmet? nej. jobbet i en smörgåsbutik? nej. jobbet på grafitti? nej. jobbet på båtarna? njäe. har förvisso gått en ISPS-kurs, men jag tror inte det har någon större relevans ändå. det enda jag kan stoltsera med är att jag är aktiv i helsingborgs och malmös FN-förening. men in the end så är det inte särskilt mycket att komma med. jag är lite ångestfylld för att jag har varit extremt dålig på att gå i skolan på sista tiden. har haft sjukt mycket annat "viktigt" för mig. jag har ångest för att min ekonomi är extremt dålig just nu. kan inte ens köpa min  kurslitteratur.

men å andra sidan... jag kommer söka utlandsstudier och mitt statement of purpose är jag nöjd med. jag har skrivit något jag står för. kommer jag inte med så var det väl inte meningen helt enkelt. nästa vecka ska jag gå i skolan och jag ska dessutom åka ner till malmö varje dag, sätta mig på biblioteket och ta tag i min hemtenta. ekonomin går väl upp och ner. jag har spenderat mina pengar väl ändå, för jag har haft en väldigt rolig start på månaden.

snart ska jag och johanna ha inflyttningsfest. när hon kommer hem från jobb om sisådär en timme så ska vi nog planera och sen blir det minsann ett facebook-event! solen skiner ute och det är vårvarmt. jag ska nog fixa en kopp kaffe och sen gå ut på balkongen och avnjuta den där tillsammans med mina tankar om livet. just idag existerar många tankar om livet. och om kärleken. och mycket annat. men allt ordnar sig in the end. jag blickar framåt, och det gör jag med ett leende på läpparna. jag har världens bästa vänner och er älskar jag enormt mycket. tack för att ni finns!

nintendo wii och ny soffa.

hej alla mina vänner! idag har jag köpt fler spel till mitt nintendo wii, så nu kan jag och linda spela tills fingrarna blöder. vi håller på att spela mario party för tillfället. fantastiskt kul! på vår shoppingtur passade jag även på att köpa en ny soffa och en massa trams på ikea. och sen lite smått och gott på rusta också, förstås. nu undrar ni säkert hur tusan en fattig student har råd med allt detta. tack gode gud för kredit, säger jag då! jag la precis över bilder från mobil på datorn och eftersom jag inte orkar skriva så tänker jag slänga in bilder istället. smell ya laters.



jag och martin och max i somras. har för mig att det var första gången jag träffade dessa människor? sen gick vi till pl. jag blev full. punkt slut.



carolina och jag börjar nog bli fulla nu. ser ut så iaf. men vi hade nog jätteroligt. konstigt att se mig själv i lugg. det är inte varje dag. luggen fixade jag en dag i spanien när jag var uttråkad. jag tyckte att mitt hår behövde en förändring, så jag greppade saxen och fixade biffen. sen om det blev sådär jättesnyggt, det kan ju diskuteras.



min söööööta systerson felix. även mitt gudbarn. lyllos honom, va?



här är mitt nya kök i min nya lägenhet. fast det ser ju lite annorlunda ut nu när jag har inrett litta mer. min lägenhet är superfin. och alla är välkomna hit. om ni inte snor.



så här glad är jag när tåget från malmö strejkar och inte kör på 53 minuter. eller nej, fel. jag blev så här glad när vi kom fram till helsingborg. borta bra, men hemma är fanimej bäst.



det här är carolina och jag efter x antal öl och diverse annat onyttigt hemma hos hennes far. kul hade vi iaf.



här är vi igen. carro, du älskar denna bilden, visst? jag gör. OK. Hejdå.



bruuuuuuna linser. jag ser inte så svensk ut, tror jag, i mitt bruna hår och mina bruna ögon.



säg hej till carros katt sixten, beeeebis!



här är vi hos carolinas pappi igen. sen blev vu fulla igen.

nu orkar jag inte mer. nu ska jag spela wii med linda och kicka hennes ass. tuddsan!

monday.

jag och linda vaknade klockan sju imorse av att de i lägenheten bredvid började borra som om de aldrig hade borrat förr. KLOCKAN SJU PÅ MORGONEN! har människor inget hyfs i kroppen längre? jag börjar tvivla. trots allt lyckades vi snarka i takt till borrandet och lyfte inte rumporna ur sängarna förrän klockan elva när linda tassade ut i köket och bryggde kaffe till oss. efter lite nintendo wii-spelande snacka vi med vår storasyster och dagsnöjet var ett faktum. vi skulle hem till henne för att hjälpa henne att skriva sitt CV. som belöning skulle vi får middag. TAGET. vi tog bussen mot närlunda och sen rullade det på. vi käkade mackor och sen fikade vi och sen åt vi middag. jag kan avslöja att jag är så mätt att det känns som att jag ska kräka närsomhelst. men gott var det och trevligt hade vi.



mina söta systersöner fredrik och samuel.



jag med två av mina systrar; jessica och linda



dags för hemfärd!

imorgon drar jag och linda på en liten shoppingtur med mina kreditkort. ska bli mycket spännande. det blir ikea, onoff och lite möbelaffärer. jag måste ha en ny soffa. kan ju inte ha en pissgul längre. hur skön den än är. OK. Hejdå.

Lindas födelsedagskalas.

hur ska vi förklara fredagens bravader? jag låter helt enkelt bilderna förklara kvällen...




























haha... jaa, vi hade roligt!


freeeedag!

snart ska jag påbörja min vandring bort mot becks. vi har miljoner saker att göra idag. vi ska sola. fixa danskt konto. åka till danmark och handla alkohol. osv, osv. tio över tre tar vi tåget ner mot malmö city för att åka hem till min söta syster lindseeeey för en kväll och natt fylld med partaj. kul ska det bli och snygga kommer vi vara! nä, det är väl dags att börja promenera om vi ska hinna göra allt färdigt innan det är dags att dra till malmoe. wiiihooo! 

nails!

idag har jag varit och fixat mina naglar. strax över två timmar tog det och fast jag inte för mitt liv kan förstå varför så var det en viss smärta inblandad. kanske för att jag inte överhuvudtaget någonsin förr gjort något speciellt med mina naglar. så nu var det nagelband hit och hudceller dit. fattade inte mycket utan lät tjejen göra sitt jobb medan jag pladdrade på om diverse annat ointressant. jag ville ínte ha särskilt långa naglar eftersom jag för det första är europas största klantskalle, vilket skulle innebära att jag förmodligen skulle bryta samtliga naglar och för det andra för att jag skulle ha en chans att få in och ut linserna. sagt och gjort. här är resultatet:





-330 spänn i plånkan, men det var absolut värt det.

nintendo wii

var nere på stan och lunchade med syster jessica innan. gick och käkade på thai corner. sjukt stark mat, men det var himlans mysigt. sedan blev det en runda på stan och givetvis kunde jag inte hålla fingrarna i styr utan la vantarna på både det ena och andra. usch, jag har blivit helt shoppinggalen. kanske för att för första gången på en herrans massa år så sparar jag inte till någon resa utan kan spendera pengarna jag tjänar. halv fyra skulle jessica börja jobba så då mötte jag upp med billy bagare som har varit ute och rest. har saknat honom som en galning, så det var skönt att ha honom hemma igen. brun och jävlig var han. ser fan genomskinlig ut när man står bredvid honom. jesus. vi åkte upp till min lägenhet där det blev kaffe och skitsnack. efter någon timme kom min kompis jessica med hennes pojkvän för lite skitsnack. när de hade stuckit så satte jag och billy igång mitt nya nintendo wii och spelade tills vi knappt kunde andas mer. sjukt roligt! för några timmar sen kom även becks, så nu har jag, billy, becks och roomie johanna mys för hela slanten. jag älskar mys. det är mitt bästa. efter att kramas iaf. fast det är ju mys det med. OK. Hejdå.

opp... opp... opponering.

kan börja med att berätta att tanten älskade min städning. eller ja, hon klagade inte iaf. så det är jag glad för. var barnvakt för felix, viktor och edde i fredags. tog med felix och edde till citygross för att handla lite godis. 3 och 4 år gamla förövrigt. då sätter de sig på bänkarna utanför kassorna när jag ska betala och säger så här: "heeeej coola killarna!! hihihi... hahaha!! coola killarna, vad ska ni göra?" till ett gäng killar som går förbi. strax därpå kommer ett tjejgäng: "heeej coola tjejerna!! hihihi... hahaha!! coola tjejerna, vad ska ni göra?" efter dem kommer det ytterligare några killar: "heeej coola killarnas kompisar!". ja, ni förstår. röd som en tomat i ansiktet tog jag dem i varsen hand och gick hem... aldrig mer citygross med edde och felix.

i lördags var syster linda dj på kb i malmö. jag och becks drog ner och hade en blaaast. gick dock hem ganska tidigt, käkade sibyllamat och spelade mini-m.i.g. sen däckade vi i varsen soffa. igår skulle vi haft opponering på vårt nobel peace prize project i skolan, men det blev inställt. ganska skönt eftersom vi typ inte alls hade förberett någonting. det var förövrigt bara två grupper som hade blivit färdiga i tid. vår grupp och the frenchies. ändå gött. var det inte någon i klassen som sa att vissa andra inte var seriösa? HA!


idag ska jag leka med billy och kanske rebecca. men först ska jag packa upp i min nya fabulousa lägenhet.


RSS 2.0