grupparbete... igen.

imorgon har vi vår redovisning. gaaah. jag är lite nervös. som jag alltid är inför en redovisning. jag fattar inte varför jag har blivit så. förr, på typ gymnasiet, älskade jag att ha redovisning. det var något av det roligaste jag visste. sen var det förvisso lite lathet också eftersom jag inte behövde plugga inför en redovisning. det var bara att slänga upp lite faktarutor och sen var det klart. nu är det väl lite viktigare att ha något innehållsrikt att säga, gärna med lite tanke bakom. vi har vår sista träff idag och sen ska allt vara klart. jag har väl inte riktigt börjat än, kan man säga. och nu sitter jag här med en och en halv timme kvar tills bussen går. självklart skriver jag min blogg istället för mitt arbete. är det något ovanligt eller? njäe. typ inte. well oh well. nu ska jag iaf klä på mig. allt är lite lättare när man har kläder på sig.

nya tag

vaknade imorse. öppnade ena ögat, stängde det snabbt igen och insåg att det var dags att gå upp. jag ville verkligen inte gå upp. det kändes som att jag skulle kunna sova i minst hundra timmar till. jag ställde om klockan och sov ytterligare en timme. efter att ha läst tidningen och fått i mig mitt morgonkaffe blev det buss och tåg ner till malmö. där skulle jag ha gruppmöte. efter en massa diskussioner har vi slutligen kommit fram till vad vårt arbete ska handla om. jag fick i uppgift att skriva introduktionen till vårt arbete. jag ska skriva om huvudpersonens liv samt en kort summary av boken. på hundra ord! ja, det är liksom inte så många ord. detta ska jag alltså göra tills imorgon. fun stuff. efter mötet gick vi och käkade på meze så nu luktar jag vitlök så det står härliga till. imorgon är det först ett till group meeting i malmö och sen kommer billy på kvällen så ska vi ha mooovie night. och på onsdag ska jag och maria ha mooovie night.

förresten. jag ska till warzawa på nyår. random.

hahahaha

på väg hem från mcdonalds

billy håller sitt paraply högt upp i luften och utbrister:
"åååh, jag önskar att jag var hon där... vad heter hon nu igen? hon som kan flyga med sitt paraply du vet..? jaa, just det. sherry bobbins!"
angelica:
"eeeh, menar du kanske mary poppins?"
billy:
"jaha, heter hon så?"

jag och billy har även lärt oss tyska idag genom att stirra oss blinda på svt. min tyska var förr begränsad till apfel (jaa, det stavas säkerligen inte så, men jag är inget jävla tyskaproffs), men nu har mitt ordförråd utökats till: apfelstrudel OCH pudelfrisuuur.

jaa, jag är faktiskt lite stolt.

en 'sleden' helsingborgstös.

jovars. i fredags var det studytime igen. eller...? mamma ringde och tyckte jag kunde komma och dricka kaffe med henne. kaffe är ju gott, tänkte jag. och som jag har påpekat innan så är ju fikaleken min allra bästa lek. så jag tvekade inte, utan skuffade undan böckerna i en mörk vrå och detsamma gjorde jag med ångesten över att jag mycket hellre dricker kaffe med min mor än pluggar. efter en massa timmar hos mamma och ett evigt tjat om pizza insåg jag att kvällen inte var slut än. kom på att comhem-skitet i hela huset var ur funktion och det hade ju varit hemskt att komma hem till en icke-fungerande tv och ett icke-fungerande internet. så jag tog upp min kära mobil, ringde till carro och sen var det fixat. pizza och idol (varför? jag vet inte...) hos henne. efter en mysig kväll bike-nappade jag hennes cykel och fick ont i rumpan på min cykeltur hem till ringstorp.

igår hade jag enorma planer på att bara chilla hela dagen. hade varit sjukt nice. jag chillade ganska länge faktiskt. gjorde inte något vettigt på hela dagen. gick upp elva. sjukt sent. helt plötsligt var klockan två. sen var hon halv fem. vid halv sju ringde min kära vän maria och tyckte att vi skulle dricka öl. jag försökte motstå, men hon vet precis vad hon ska säga för att få med mig ut och eftersom jag inte är den som är den så hängde jag med till bishop och drack öl med henne, johan och david. mycket trevligt. sen drog vi vidare till pl (för ovanlighetens skull) och jag hade riktigt, riktigt roligt. tog sista bussen hem och lämnade kvar en maria, djupt förankrad i dimman.

sedan var det till att vara uppe med tuppen imorse. klockan 07.00 (vintertid) ringde min klocka. fast då hade jag redan varit vaken en timme. på med vår nya uniform och sen var det bussen raka vägen ner till båtarna. efter en kort övning och en massa snack klev jag in i växlingsburen. den ena oklarheten efter den andra dök upp, men jag löste det och dagen slutade bra. imorgon ska jag ringa till min  personalplanerare och fråga henne om inte hon tycker att jag borde få jobba i provianten. jag hade varit grym där. fast så är jag ju ganska grym också. fast som hebbe noggrant förklarade för mig idag: "jaa, bara för du är kärring så kommer du inte bli särbehandlad. du får lyfta lika mycket som vi gör". ursäkta, men verkar jag vara en person som kräver särbehandling?! svar: negativt. och kärring? negativt även där.


nu sitter jag här på kvällen med billy bagare. är sjukligt hungrig. men billy är ju trots allt billy bagare så man kan ju luras till att tro att han skulle kunna slänga ihop nåt ganska snabbt. men nej. jag ska nog försöka få honom att springa till pizzerian. där kan han träffa andra "bagare". hahaha! vi har precis kollat på en massa frågesporter och haft tävling med varandra. vi kom fram till att vi hade kompleterat varandra bra i en frågesport. mm. nu ska jag chilla lite till. haj!


memories.



empe, jag och mamma käkar glass på swensens i phuket.

hittade lite bilder på pappas dator från när jag och empe mötte upp med honom och mamma i phuket för snart ett år sen. det framkallar en massa minnen. vi hade så roligt, jag saknar verkligen att resa. nu sitter man här hemma med sina studier som inte ens är särskilt roliga. men minnena kan ingen ta ifrån en iaf.

anyway, det är dags att sluta grubbla. för tillfället känner jag inte mig hemma någonstans. vad får jag ut av att vara i sverige? ja, förutom min utbildning då. på min sista resa, när jag bodde i spanien med steffi och maria. då längtade jag nästan hem. jag ville ha en stadig punkt i mitt liv, jag var trött på att fara och flänga världen över. det var dags att varva ner och ta det chill ett tag. nu är jag hemma och tar det chill, men inte fan är jag gladare för det. jag saknar livet därute. jag grubblar. och grubblar. och grubblar. vad är rätt val egentligen? hur vet man när man har gjort rätt val? jag vet seriöst inte vad som är rätt för mig. jag blir ju aldrig nöjd. när vi var i thailand mötte vi Khai från new york som jobbade som engelsklärare i en mycket fattig provins i södra thailand. kanske är det rätt för mig? släppa tryggheten här hemma och bara dra. skita i alla måsten och bara leva livet... är det för sent att rädda mänskligheten? ...

men jag har så många drömmar. det finns så mycket jag vill göra och jag vill inte vänta. jag har helt enkelt inget tålamod. vill jag att något ska hända vill jag gärna att det ska hända nu. NU. nu. nu. men det är bara att inse. man kan inte få allt man vill. jag är trots allt nöjd med mitt liv som det är. jag har fått uppleva så mycket saker som många andra kanske aldrig kommer att få uppleva. jag är nöjd med att komma från sverige. det sociala nätverk vi har här är inte att leka med. det är enormt bra. men ändå vill jag härifrån. vad är det egentligen jag letar efter...?



empe, jag och mamma är liiiite coola i thailand. det var tider det.

peace

cepehals

köpenhamn. fredag. stor fest. kan inte bli annat än kul. jag, seth, kei och siamak drog dit i samlad trupp och alkoholintaget påbörjades. resten av klassen slöt upp inom en timme och festen var ett faktum. efter diverse fula danser och mycket socialt skitsnack drog vi oss inåt stan för vidare alkoholintag. då vissa av oss var lite för unga (HOST) och inte kunde komma in på ställena begav vi oss av hemåt. efter en tågresa kom vi till malmö, nästa tåg mot helsingborg skulle inte avgå förrän två timmar senare. what is a girl to do? jo, hon lyckas få en taxi för 600 spänn från malmö hela vägen till dörren på hammarbergsgatan i helsingborg. trots att 600 kronor var en billig affär för en taxi så långt så sved det ändå rejält i plånboken nästa dag.

vaknar på lördagen, hes som aldrig förr. försöker kurera bakfyllan med mycket vatten, vicks blå och greys anatomy. ringer till mamma och kollar vad som står på menyn till kvällen. burritos. count me in. åker dit vid sex, då har jag under dagen hunnit med tre greys anatomy, sju glas vatten och en tvåtimmars tupplur i soffan. maria ringer precis efter att jag tuggat i mig min första burrito. hon undrar om vi ska dricka öl ikväll. bakfyllan är fortfarande enormt påtaglig, men jag är ju inte den som är den så vi möts upp på gyllene prag och dricker den ena ölen efter den andra tillsammans med johan och jonas. efter en sväng på pl där man stötte på både den ena och den andra kändisen så bestämde jag och maria oss för en efterfest med våra bästa vänner: chips och dippa. träffade en herre på bussen som var förskolelärare vilket man absolut inte kunde se på honom eftersom han hade så många tatueringar (var det därför jag gissade rätt direkt, eller?!!). döda mig. sedan skickade han sms efter sms till maria där han skrev: vem är du? :) snacka om förvirrad kille.


idag skulle jag ha en enormt produktiv dag och läsa JÄTTEMYCKET ur min kurslitteratur. jag ställde klockan på tio i sju. jag gick upp fem över... ELVA. hade planerat att läsa cirka 150 sidor. jag har läst två. jag skulle städa hela mitt kök. jag har diskat mina glas. då kan man ju undra vad jag har gjort istället. jag vet inte. kollade precis på "la zona" iaf. efter 25 minuter var jag beredd att stänga av. även om det inte var en film jag gärna skulle se om och om igen så var jag glad att jag inte stängde av. det var inte direkt en "feel-good-film", snarare film noir. det var en något konstig handling. man förstod inte. men helt plötsligt kom aha-upplevelsen. man trodde sig hänga med igen. fel fel fel. men jag gillade den ändå. även om den var lite väl mörk för min smak.


imorgon ska jag plugga. 


booooyaaah!

igår låg jag hemma hela dagen. feber, halsont och hosta. inte särskilt härligt. tror inte jag gjorde något vettigt överhuvudtaget. kollade jag inte på gossip girl så snarkade jag säkerligen högljutt i soffan. idag har jag varit aningen mer produktiv. typ varit i skolan. fråga mig bara inte vad vi har snackat om idag för min kropp var definitivt i klassrummet, men jag var någon helt annanstans. lika glad för det var jag, som alltid. drog och käkade lunch med hannah efter vår lecture. haha, den lilla australiensiskan är bara för gó. sen satte jag mig på tåget, kissig som aldrig förr. att jag aldrig lär mig?! gå på toaletten INNAN du tar tåget. höll för fan på att sprängas innan jag kom innanför dörren. och inte blev det bättre av att det piss(!)regnade ute.

imorgon blir det partaj! ska över till köpenhamn med lite folk från klassen, simon har inflyttningsfest. de är fyra stycken som delar en lägenhet på 160 kvadrat och det är ungefär 70 personer som kommer, om man inte räknar med vår klass. herregud, it's gonna be crowded! där är ett gäng som drar över redan tre för att förkröka lite. hannah övertalade mig dock att vänta på henne, så vi ska åka in vid nio-tiden någon gång. hon har faktiskt rätt i att det är ganska jobbigt att behöva sminka sig och klä sig för en "all-night-long"-fest när man ska vara färdig halv två på dagen (för det är då jag får åka hemifrån). så jag ska istället göra mig iordning tills klockan är sex och sen dra ner till malmö och alla utbytesstudenterna för lite försup hos dem. ska bli mycket intressant (spännande och lärorikt, någon som känner igen dessa orden..? haha).

laaaaaaaater!



världens sötaste sebastian.

välkommen, hösten

tog bussen ner till knutpunkten idag, precis som alla andra dagar. när vi står på busshållsplatsen vid rådhustorget öppnas dörrarna, en iskall vindpust drar igenom bussen och gula löv virvlar i dörröppningen. jag tittar ut. folk har kappor på sig. stövlar. vantar. mössor. träden är kala och på marken ligger det gula, bruna, röda och oranga löv huller om buller. jag fryser. jag snörvlar. min halsfluss känns påtagligare. längtan efter en tjockare jacka likaså. det är höst.

jag har inte varit hemma för att uppleva hösten övergå till vinter på riktigt länge. det var många år sen nu. precis vid denna tiden på året, när träden tappar sina löv, då brukar jag packa mina somrigaste kläder och dra iväg. åka dit solen skiner hela dagarna, där det är varmt och där risken för köldskador knappast är likasinnad med här hemma. i år blir det inte så. nu har jag ju blivit vuxen. det måste vara ett skämt. jag? vuxen? blir ett plus ett fyra hos er också? jag har lägenhet och studerar. skaffar mig en utbildning inför framtiden. samtidigt som jag jobbar för att ha råd att betala alla mina räkningar. vart är världen på väg egentligen? och var är jag på väg? hösten v'äcker en massa tankar. och en massa frågor. ofta lämnas dessa obesvarade. tiden får utvisa svaret. och det kan jag vara nöjd med. ibland gillar jag hösten. ligga inne med filten upp till öronen, läsa en riktigt bra bok (eller kolla på film om man vill vara ännu latare), dricka té eller kanske varm choklad. äta våfflor. utanför fönstret börjar det blåsa upp till storm. regnet piskar på rutorna. det enda som egentligen saknas är någon att mysa med. men förhoppningsvis ska den delen av mitt liv också ta början någon gång. hade varit trevligt om det var snart bara.




nu får det vara nog.

det har hänt sjukt mycket på det senaste. blev after school-öl med några kids från klassen i onsdags. jag var dock tvungen att åka hem i fyra timmar för att sitta barnvakt, men jag var still going strong så jag kom tillbaka vid elva-tiden och mötte upp gänget på studentpuben. ölen och shotarna trillade in och i lagom berusat tillstånd gav vi oss av till dansgolvet och shakade så att väggarna skakade. sedan blev det efterfest hos mika, men jag är som sagt inte särskilt bra på att efterfesta, så efter två vodkadrinkar slocknade jag i soffan.

på torsdagen var det ångest deluxe hela dagen. hatar att ha ångest, haha, men ändå ska det trilskas varenda gång efter att jag har druckit alkohol. att jag aldrig lär mig. chillade hela torsdagen eftersom att huvudet var tungt som aldrig förr. eller jo, just det. var en sväng på väla med carolina också. var sjukt nära på att köpa en kanin. var får jag alla ideér ifrån? jag skyller det på min bakfylla. det som egentligen hindrade mig från att köpa kaninen var att jag var för bakfull för att palla släpa med en bur på bussen. hahaha :)

fredag, och dags för ännu en shoppingtur med carolina. jag skulle inte handla något, men självklart slutar det hela med att jag har handlat mest. så var det med dem pengarna. sen drog jag hem till mammi så att jag skulle få lite mat och för att jag skulle få träffa lilla sebbe som är BACK! har saknat honom sjukt mycket. pappi, den ängeln, körde mig hem sen.

nästa dag åkte jag tillbaka till mor och far där vi skulle äta tårta med två av brorsorna och den ena brorsans två döttrar. och baby-sebbe såklart. var lördagsmys för hela slanten. pappa körde mig hem och sedan börjar telefonen att ringa. från att inte haft något alls att göra var jag helt plötsligt bjuden på tre fester. men jag och carro skippade festerna och körde på lite förkrök hos henne istället. var riktigt trevligt, lina tittade också förbi. och jag fick kramas lite med carros nya katt, sixten. lite cool istället. haha! det blev en galen utgång. det hände alldeles för mycket. both good and bad. det hela slutade iaf med att jag åkte hem och lagade makaroner och korv. lagom depressive, sådär mitt i natten.

igår kom billy bagare (förlåt, måste verkligen sluta kalla dig för det, haha) hem till mig för att vi skulle ha vår bakissöndag. det blev pizza, godis, några bra filmer och en jävla massa skitsnack. alltid lika roligt. dock blir min balkong alldeles för välbesökt när han är här. hade sjukligt ont i halsen hela dagen igår. vi skojade om än den ena, än den andra orsaken men idag visade det sig vara halsfluss. oups. jaja, shit happends. har varit nere i malmö nu i eftermiddags och köpt några av böckerna vi skulle ha. givetvis fanns ju inte alla där. jag får paniiiiiik!


nu ska jag göra något vettigare. typ kolla ett avsnitt av gossip girl eller nåt (haha)




jag och min fantastiskt söta systerson viktor.


piuh.

verkar som att denna delkursen kommer att bli lite bättre. men jag ska inte säga för mycket än. min käft har en tendens till att inte kunna hålla sig stängd. men ja, än har jag hoppet uppe. vi kommer ha ett grupparbete som ska presenteras såväl skriftligt som muntligt samt ett formal exam. min grupp är iaf bra den här gången. riktigt nice till och med.

sen jag kom hem från malmö har jag legat i soffan och tittat på entourage. så bra den serien är. och ge mig adrian grenier nu!! som jag hade kunnat äta upp honom. haha! har inte kollat på några avsnitt sen jag, maria och steffi plöjde igenom fyra säsonger när vi var i spanien. men nu äntligen är jag back on track igen.

entouragedags (igen), sen blir det bingen. imorgon ska jag hem till mamma för att snacka skit och dricka kaffe. det är det vi gör bäst.

åtta öl, tack.

igår var billy bakfull så vi åkte ut på väla för att chilla och käka mcdonaldsmat (ja, och för att shoppa såklart). vi fick en smärre chock när vi skulle hoppa av bussen och inser att hela välas parkering är fullsmockad med bilar. jeeeesus, nu skulle vi få trängas. ja, mycket folk var det men vi gjorde det bästa av det och försökte att inte tänka dåliga tankar om alla idioter som gick in i en. när våra huvud var sega och händerna fulla av kassar satte vi oss på bussen igen och åkte hem till mig. sen gick billy och la sig och jag fick börja med maten. maria kom över vid sju och ölen korkades upp. vid nio blev det mat, god sådan dessutom. ni kan kalla mig för mästerkocken, trollade nämligen fram potatisgratäng, kycklingfilé och en sås med grädde, pesto, bacon, färska tomater och fetaost. jaaa, det la sig härligt i magen. ett antal shotar senare kom siamak hit. det är en kompis från min klass som är från australien. trodde aldrig att han skulle komma, men han satte sig minsann på tåget från malmö och drog hela vägen till helsingborg sådär på kvällskvisten. men det var riktigt kul att han kom. efter ytterligare lite dricka drog vi ner till pl och sen till tivoli för att dansa natten lång. blev en trevlig kväll trots att minnet sviktar efter att ha beställt in åtta öl... två på pl och sex på tivoli. skärpning på mig alltså. sedan drog vi med johan och det blev efterfest hos mig. (och jodå folket, jag var vaken en HEL timme. typ.)

idag vaknade vi bakfulla som grisar (brukar de bli bakfulla?!). hittade inte johan någonstans i lägenheten och kom plötsligt på att han faktiskt hade väckt mig innan och sagt att han skulle ta sig hem för han mådde skitdåligt. ojdå. när vi andra gick upp vid ett blev det pizza till frulle, en go film (hitch) och sen vid fem drog vi över till helsingör. där satt vi till sju typ (drack fläderbärssaft och käkade tzatziki) och sen blev det båten tillbaka igen. i helsingborg satte jag siamak på tåget, maria på bussen och slutligen mig själv på bussen. nu har jag precis kollat på sex and the city-filmen. jag vet inte om det är jag som är okänslig men det blev varken mycket skratt eller tårar... det var en bra film. jag gillade den, men alla dessa känsloutspelningar folk har fått infann sig iaf inte hos mig. nu är det dags för bingen för jag är så äckligt trött och imorgon ska jag till skolan. hoppas nästa delkurs är bättre än denna. ska tydligen handla mycket om folkmorden i rwanda och det är ju intressant. nä folket. nu måste jag sova. godnatt!


full rulle och sämsta hemtentan någonsin.

ja, förra fredagen hade vi "klassfest", eller utgång med partydelen av klassen iaf. var riktigt, riktigt roligt. jag och siamak från australien fann varandra när vi gick till och från en studentfest som låg långt åt h-vete. på den studentfesten träffade jag en kille från valencia. sjukt roligt, blev en massa spanskasnack om de bästa klubbarna, las fallas, paella och annat spännande. på lördagen hade och robyn en liten tjejkväll här hos mig. robyn är min brorsdotter på 11 bast. men eftersom min bakfylla var extremt påtaglig blev det mest filmer och en massa god mat. vi hann med att spela tre rundor var "tjejsnack" också. var väl sådär roligt tyckte jag... haha, hade nog gillat det om jag hade varit full dock. "ring en kille du känner och säg att du varit kär i honom i nästan ett år". eeeeh, kanske inte min grej?! haha!

söndagen var det jobb, måndag chillade jag, tisdagen jobb igen (med den asheta vakten) och onsdag... ja, på onsdagen, då gick jag upp åtta på morgonen. skulle ta tag i min hemtenta som skulle vara inlämnad klockan tre igår (torsdags). jag satt uppe och skrev min hemtenta till klockan elva igår (torsdag). alltså, allt i ett sträck, ingen sömn emellan. och trots alla dessa timmar var det utan tvekan det absolut sämsta skitet jag har skrivit i hela mitt liv. copy, paste. någon som känner igen det fenomenet? jag angav rätt källor iaf...

idag skulle jag bara ta det lugnt tänkte jag. skulle lämna lite kläder till carro på jobb som hon skulle låna på 80talsfesten. sen skulle jag köpa blommor, shoppa kläder och sola. sagt och gjort, tog bussen ner kvart över två. på båten halv tre, hann knappt ens sätta stortån på landgången innan ted var framme och frågade om jag kunde tänka mig att jobba... i DISKEN! till elva på kvällen. ja, jag och mitt stora ja-sägande tryne fick helt enkelt ta på kockabyxorna, en kanelbullendag-tröja och sen ställa mig och börja diska. knappt tråkigt? det enda som var riktigt nice var att jag slapp kunderna. haha :)


imorgon kommer maria och billy över på middag. ska bli så himla mysigt.


RSS 2.0