Värme deluxe!

Hej mina vänner!

Nu är jag återigen på filippinsk mark och har varit sen i fredags. Flygresan hit gick bara bra. Mamma, pappa, Isak och Alex var och lämnade mig på flygplatsen där vi passade på att ta en fika på Starbucks. Smarrigt! Vid mitt första byte i London var jag fett uttråkad. Åt middag, kollade i affärer och strosade. Till råga på allt var såklart planer två timmar försenat också. Inte helt lyckat då jag bara skulle ha en och en halv timme på mig i Hong Kong. Men när jag anlände i Hong Kong stod det en tjej och väntade på mig och sen tog hon mig på den värsta löprundan någonsin genom hela terminalen. Precis när jag kom in i planet stängdes dörren och up we went. När jag kom fram till Manila möts jag återigen av en skylt med mitt namn på. Jag fick veta att min väska inte hunnit med planet och att jag skulle bege mig direkt till informationen när jag kommit ut. Så jag sprang mer eller mindre igenom immigrationen och ut till informationen. Jag fick veta att väskan skulle komma nästa dag. Piuh! Med delivery och allt :) Slutet gott, allting gott, förutom att jag i taxin insåg att jag bara hade fått ett tre-veckors visum istället för det 59-dagars jag redan hade! Så nu måste jag bege mig till immigrationsverket så fort jag kan.

Jag bor i ett inhängnat område som heter Acropolis. Precis över gatan ligger Eastwood ett stort område med en massa moderna malls, restauranger, barer och klubbar. Underbart! I mitt område finns det pool, basket court, små minimarts, frisör och annat man kan behöva. Det är som en liten pyttestad. Våra vakter patrullerar området hela tiden så man känner sig verkligen supersäker här. Vi har en maid som städar, diskar och passar Rosas bebis Jayden som är världens gullunge! Jag har ett stort rum och egen toalett. Dessvärre har jag ingen säng utan sover på en sån tjock uppblåsbar dubbelmadrass, vilket faktiskt fungerar alldeles utmärkt. Igår var jag iväg och handlade mat och lite saker till rummet. Jag och Rosa passade också på att få mani och pedi. Älskar när man får lyxa lite!

Vi var ute en sväng i lördags, men jag var så sjukt trött. Vi var hemma vid fyra och jag kraschade i sängen. Men vi lär ta igen det flera gånger om under de dryga fyra månaderna jag kommer vara här. Som det känns nu kommer jag bo med Rosa hela tiden. Hon är helt underbar. Det enda negativa är hyran som jag tycker är lite för dyr. Å andra sidan får jag vakter, pool och annat inkluderat. Men ändå.

Imorgon börjar mitt internship. Trodde att jag skulle vara mer nervös än jag är. Det kittlar lite i magen, men det är faktiskt inte alls så farligt. Jag skulle egentligen till kontoret imorgon klockan tio, men jag fick ett mail från min chef igårkväll där han frågade mig och den andra helt nya praktikanten om vi kunde komma klockan två istället. Han undrade även om vi kunde åka till University of the Philippines och officiellt representera Amnesty vid en konferans om kidnappningar och försvinnanden på Filippinerna. Så vi ska infinna oss där halv nio imorgonbitti. Det är lite nervöst eftersom vi inte har fått någon briefing alls... Men det löser sig väl!

Annars rullar allt på. Här är väldigt varmt och svettigt och vi har ingen aircon där jag bor. Men det funkar faktiskt sjukt bra ändå. Införskaffade mig en aircooler för 2,000 pesos igår. Vilket klipp!!

Och om det är någon som vill komma och hälsa på så går det bra om ni bor hos mig ett par dagar, jag har ett stort rum och Rosa är cool!

Vi ses när gatorna ligger vita hemma i Sverige :)

RSS 2.0