wish me luck

jag fick en annan assignment att göra, så jag slapp stå inför hela klassen och ha min oral presentation. är lite sur över att min cepegrupp bara inte kunde ta sig samman, för alla som hade sina presentationer fick faktiskt rätt bra betyg och det var långt ifrån alla som gjorde ett bra jobb. anyway, min assignment består av att skriva fem sidor om den socialistiska tanten. jag har bara två sidor just nu. jobbigt. men det ordnar sig.

just det, och igår var jag ju och fika med stina. haha, så mycket sjuka saker vi har gjort under våra uppväxtår. men kul hade vi. jag hade glömt så mycket, tur att hon kunde friska upp mitt minne lite... sjukt...

idag ska jag ha min första oral presentation. igår när vi hade group meeting insåg jag att min del är den absolut längsta delen. my GOD. alla andra har typ en halv sida. jag har två!! shit, vill inte stå och babbla så länge inför klassen. haha. efter min lecture drar jag och käkar med Linda och sen ska jag stjäla hennes lägenhet. på kvällen är det ju "utgång" med klassen. vi skulle ut och käka iaf och sen får vi väl se.

-so long.

done.

nu har jag skrivit färdigt min lilla assignment om rosa luxemburg. pratade med steiner idag, han påpekade att denna kursen minsann inte var någon lekstuga. näää, jag om någon upplever väl detta. han ville att jag skulle ha min presentation ändå imorgon om den faktan jag hade fått fram. men jag känner inte riktigt för att gå upp inför hela klassen och berätta om något som jag inte haft en chans att ens diskutera med någon. jag menar, bara för att jag uppfattar en text på ett sätt, betyder ju inte att alla andra uppfattar den likadant. tror det kan sänka mitt betyg om jag går upp där imorgon. ska träffa steiner en halvtimme innan redovisningarna börjar, så jag får väl se vad han säger då.

vi börjar bli helt färdiga med koreagrejset nu iaf. jag har skrivit färdigt min del och är det inte någon annan som har något mer att säga till om så är vi helt färdiga med det imorgon. ja, sen har vi ju givetvis presentationen på fredag...

imorgon har jag ett gap mellan 12-15 och då ska jag ta tillfället i akt att fika med Stina! hunda år sen jag träffade henne sist. ska bli kul att träffa henne igen, tänk att en gång var vi bästa vänner. vi umgicks varje dag och hade så himla kul ihop och killtokiga var vi. hihi, vi har en massa minnen att ploga igenom.

nu ska jag faktiskt sova... sov bara 4 timmar inatt eftersom jag hade svinigt mycket att göra.

-so long.

knappt frustrerad...

iövermorgon har jag grupparbete om lenin och luxemburgs syn på första världskriget samt fred och krig i allmänhet. med grupparbete borde ju GRUPP vara av största vikt. men jag och mitt alterego, vi, vi har en alldeles egen grupp. sara hoppade av igårkväll. hon har blivit sjuk och får inte vistas bland folk på mer än en vecka. philip, min andra gruppmedlem, har som sagt en viss tendens av att inte riktigt dyka upp när han ska. dessutom förstår jag inte hälften av vad han säger. är inte riktigt säker på att han skulle kunna knåpa ihop lenin-biten alldeles själv. jag har iaf gjort luxemburg-biten. men jag vägrar verkligen att gå upp helt ensam inför klassen och ha min presentation.

på fredag har jag mitt nästa grupparbete. det handlar om "UN's intervention on the Korea war". jag gillar det. det är intressant. hade min första träff med gruppen idag, det ser bra ut. blev tilldelad två uppgifter jag skulle ta reda på tills imorgon klockan elva. ja, det hade jag gärna gjort. men vår "gruppchef" skulle maila över arbetsfördelningen och det vi kom fram till idag, vilket är en början på det jag ska skriva om... problem: hon har inte mailat över det. jag har ringt och smsat seth som en galning för att få veta om han mottagit något mail (har inte gruppchefens mail eller nummer). han hade inte heller fått nåt. panik. vet ni hur jobbigt detta är för mitt stackars lilla huvud och mitt hjärta?!!

-so long, långkalsong(?). 

buisy buisy

helt sjukt vad jag har mycket att göra. nä, jag har inte ännu en dålig dag, just nu är det bara ett faktum. är lite sådär halvstressad. ett grupparbete på torsdag och ett på fredag. skulle ha möte med min torsdagsgrupp idag. det var bara jag som kom. sara var sjukt och philip hade fått något samtal från immigrationsverket som han var tvungen att fixa med. det kändes väl sådär inspirerande att sitta ensam och försöka knåpa ihop ett grupparbete. för övrigt gick det inte särskilt bra. fredagsgruppen har jag möte med imorgon. har exakt 53 sidor kvar att läsa... men det ordnar sig nog. sen ska jag ju komma fram med några skitbra synpunkter, problem och lösningar osv. också. men det ordnar sig nog, det gör det väl alltid..?

förresten så var det riktigt nice i lördags, tack therese för en trevlig fest. drog ner till stan, var faktiskt kul, bortsett från gnabbet. billy kom in på pl också, det var riktigt roligt. kändes lite konstigt att han var där. haha, är inte alls van vid att se honom i den miljön!! han är för söt. på fredag blir det partaj igen. någon form av klassfest tror jag. kul att någon föreslog det som jag tänkt från första dagen. är jävligt soft folk i klassen, hoppas de är partymänniskor också. sen ska jag sova hos linda, hon är så snäll som lånar ut sin soffa till mig. palla åka tillbaka till helsingborg mitt i natten liksom? går det tåg då ens? anyway, sen på lördag är det sommaravslutningsfest med Scandlines på retro i helsingör. svinkul!

-so long.

förresten, jag är inte ledsen.

haha, läste vad jag skrev igår. hade en ganska kass dag. mådde dåligt, vilket resulterade i att allt kändes som skit. idag är dock en ny dag. gick upp klockan nio, klädde på mig och sen åkte jag ner till stan och shoppade lite. jag mådde genast mycket bättre. idag blir en riktig fixardag. ska städa, plugga, tvätta mm. ikväll har therese födelsedagsfest. ska bli kul att gå på fest, sen blir det utgång (förmodligen pl och tivoli om jag känner oss rätt...). innan dess ska jag färga håret och sånt. undrar hur det går. har aldrig färgat håret på mig själv innan... höhö. cross your fingers. oh, förresten. Linda och Kristin gästar Helsingborg idag. HÅLL I HATTEN (haha)

-so long.

low on life.

det är ett faktum. jag har inget liv. eller åtminstonde ingen fritid. allt jag gör är att jobba, plugga och åka till malmö. jag hinner nästan aldrig träffa någon och en så simpel sak som att tvätta måste planeras långt i förskott. ska jag ha det såhär i tre år? hmmm, ångesten är visst framme. är less på att plugga... redan. men jag ska nog ta mig igenom det. denna delkursen känns bara så fruktansvärt påfrestande. sjukt mycket litteratur att läsa plus två grupparbeten med folk man absolut inte känner och två hemtentor. förutom att man har detta på nacken måste jag ju jobba och fick ett nattschema som sträckte sig över två veckor. jobbade min sista natt inatt. JAG ÄR HELT SLUT!

pardi hardi.

vilken dag jag hade i torsdags. gruppmöte mellan 10 och 12. vår tredje arbetskollega, Philip från Kamerun, kände inte att dyka upp förrän halv tolv typ. ganska störigt. sen upptäckte jag att jag hade glömt mitt kontokort hemma så jag hade absolut noll kronor. tur att sara var där så jag kunde snylta på henne... haha :) efter vårt gruppmöte hade vi lecture mellan 13 och 15 med mr. Sjöberg. skulle egentligen ha gruppmöte efter den lektionen också, men eftersom vi inte hade läst litteraturen bestämde vi oss för att skjuta upp det tills på måndag. sedan hade jag och sara ett antal timmar att döda innan det var dags för FN-möte. Klockan fem var det dags. mycket intressant kan jag tillägga. är numera med i ett projekt som innebär att hjälpa hemlösa barn i Rumänien. ska bli riktigt kul. var hemma vid nio med en helt sjuk migrän. fick ett sms från billy där han frågade om jag ville med ner i stan, ville ville jag, men pallade pallade jag inte.

inatt har jag jobbat mellan 21-06 i shopen med cecilia. riktigt rolig natt med undantag av de sju bussarna vi fick klockan fyra imorse. nu har jag precis kommit hem från viktors 1årskalas. har precis korkat upp min första öl. ska snart hem till carro och sen ska vi på fest hos hennes far. lär väl bli en go runda nerom stan också. maria fyllde 23 år igår, så jag vill absolut träffa min lilla pingla i stan. emma är härnere också på visit, så henne vill jag också träffa. men hon och maria går ju ut tillsammans, så jag slår två flugor i en smäll kan man säga. hehe :) nää... nu får jag göra mig iordning.

tjingeling i smultronskogen.

-so long.

night life.

nattugglan inom mig har väckts och tagits fram. en natt på jobb var inte så farlig som jag trodde. förväntade mig att vara i medvetslöshetens land senast klockan två, men jag nådde inte så långt på hela natten. vid fyra-tiden blev dock både jag och renée en aning trötta och längtan efter sängen kändes alltmer påtaglig. trots det hade vi fantastiskt kul med en massa snack och högljudda skratt. inte blir det bättre av att patrik kommer ner titt som tätt med nya bus. meningen var dock att jag skulle ha hunnit plugga lite igår. läste ut mitt inledande kapitel, så det var ju en framgång iaf. men jag tappade inspirationen lite när patrik kommer ner, tittar på min bok och säger: "oh my god, that must be fucking boring". ja, alltså, det är ju inte världens roligaste böcker, men man lär sig något nytt på varje sida (fråga bara inte vad jag har lärt mig... är inte säker på att jag själv vet vad jag har fått in i skallen).

inatt blir det ytterligare en natt i shopen. har inte sovit sådär jättemycket under dagen, så jag känner mig lite halvtrött. gick upp nu vid sju och kände att jag hade kunnat sova waaaaay längre än så. imorgon är jag ledig från skolan, så jag ska träffa maria när hon slutat jobba. ska bli nice. sen måste jag hinna studera lite också. på torsdag har vi nämligen gruppmöte 10-12, föreläsning 13-15 och sen möte med andra gruppen 15-16. vad kul det ska bli... eeeh, kanske inte? på fredag går jag på natt igen, slipper lördagen dock då det nalkas feteferre hos Carros pappi, sen blir det natt söndagen igen. boooya!


-so long.


mamma mia!

jag fick tag i åtminstonde en av böckerna! något av en framgång kan man tycka. efter skolan i torsdags var det hem snabbt som tusan (med det segaste tåget någonsin, via teckomatorp! What?!!), kasta av böckerna och sen rakt ner i stan igen. skulle träffa steffi och angelica kvart över sex utanför bion. mamma mia stod på schemat. var en ganska mysig film, jag och steffi fann genast likheter mellan oss själva och maria med huvudkaraktärerna, så det blev ganska mycket extraskratt. haha...

igår hade jag skola redan klockan tio. efter en hyfsat intressant föreläsning om krigshistoria och några filosofers utmärkande tankesätt inom fredsskapandet så var det dags för Malmö Day. det blev en guidad tur runt malmös hot spots. efter två timmar av konstigt översatt engelska, inte en enda hot spot och en massa byggarbetsplatser var det dags för inkonst och MAT! dock blev det till lite av en utmaning då cirka 500 personer skulle ha mat exakt samtidigt och alla var ungefär lika hungriga. vi gav upp i folkhavet och småsprang bort till möllevångstorget istället där vi fick en kall öl och fantastisk mat. ett av de bästa besluten i mitt liv. efter ytterligare några öl på studentpuben var det dags att åka tillbaka till helsingborg och sängen.

och idag är jag verkligen uppe med tuppen! har varit vaken sen klockan fyra. den ursprungliga idén var att jag skulle få en trevlig(?) promenad ner till stan såhär på morgonkvisten. jag börjar jobba halv sex och då har minsann inte busschaufförerna börjat jobba än. men mina planer ändrades snabbare än snabbast när jag drog upp persiennerna. regnet stod som spö i backen. promenera till stan? dummaste idén någonsin. det blev istället ett samtal till käraste helsingborgstaxi. tjugo över fem hämtar dem mig här. dejligt. min arbetsdag slutar klockan fem. well, what can you say? quite a few hours... hoppas jag jobbar med nån kul.

kurslitteratursskit.

jag har ta mig tusan varit ÖVERALLT och försökt få tag i kurslitteraturen, dock helt utan framgång. igår tog mig till och med tid, mellan mina barnvaktningspass, att åka ner till malmö för att gå till skolans bokhandel. jag menar har de kurslitteraturen någonstans borde det ju vara där? men nej, det hade de ju såklart inte. tydligen var det fler från min klass som hade varit inne och frågat efter böckerna. han i affären sa till mig att prova på akademibokhandeln på GA-torg. jaha, och var f*n ligger det då? jag har så noll koll på malmö att det nästan är skrämmande. jag gick en lång runda men hittade ingen akademibokhandel. eftersom jag hade varit inne i den här i stan så tänkte jag 'skitsamma, de har väl ändå inte den där'. Jag sms:ade Sara i min klass och frågade ifall hon fått tag i böckerna. det hade hon. på akademibokhandeln i malmö. ville jag strypa mig själv eller? svar: ja!

-so long.


ps. jag ska snart ner till malmö, handla böckerna (om jag hittar det j*vla stället) och sen sätta mig ner någonstans, ta en kopp kaffe och försöka läsa några sidor. ds.


first day at school.

jahapp. då var man student at malmö university. nu har jag tre år framför mig med intensiva studier i det mycket spännande ämnet peace and conflict studies. var duktigt nervös imorse, bussen körde en konstig väg eftersom de byggde om vägen och tåget var försenat. men tillslut kom jag fram och jag är djupt tacksam för Linda och Kristins sightseeingtour med mig igår. vår klass är ganska mixad. ungefär hälften är svenskar och resten från runtom i världen såsom uganda, usa, kanada, australien, nigeria, bangladesh, brasilien, kroatien och holland. det kommer nog bli en bra termin, trots en himla massa kurslitteratur och fyra bedömningsuppgifter på den första delkursen som vi har i fem veckor. oh well, det ska väl lösa sig. nu blir det inte skola igen förrän på torsdag så det blir att fixa kurslitteratur och skit tills dess.

-so long.

RSS 2.0