dags för nya äventyr.

då drar jag alldeles snart ifrån kalla sverige till ett om möjligt ännu kallare polen. imorgon är det dags för nyårsfirande i warszawa, vart vi ska i warszawa är dock fortfarande ett mysterium. men med ett glatt gäng kan det ju inte bli annat än bra. vi lär vara fulla iaf. och glada. och ha jävligt, jävligt skoj. en massa att göra innan det blir dags att lämna landet dock. ner på jobb och handla coca cola till pappa, växla pengar. tusen pix på två dagar..? hem till mamma och dricka kaffe, tillbaka hem för att packa och göra mig iordning. sen ner till malmö klockan fyra för att dra hem till krille och linda för lite vin/öl och pizza. heeeellåååå! perfekt. nu ska jag dock slänga min gröt (att jag aldrig lär mig, det är ju så sjukt äckligt) och sen göra mig iordning för att dra neråt stada.

GOTT NYTT ÅR!!!

God Jul

då har ett helt år gått sen jag och empe satt i tita fee's hus i tagaytay på filippinerna. vi var magiskt bakfulla efter att ha varit på sabrina och carlos bröllop med tillhörande efterfest kvällen innan. det serverades diverse annorlunda mat, däribland en hel gris (med ögon, tryne, knorr osv). det var en helt fantasisk upplevelse och ibland längtar jag tillbaka så mycket att det gör ont. tänk om man kunde skruva tillbaka klockan ett år. då hade vi fortfarande så mycket att se fram emot. alla trevliga människor vi träffade när vi kom tillbaka till Manila. vår resa till Boracay, paradisens paradis. våra dater med grabbsen när vi än en gång återvände till Manila. 

men man ska inte sitta här och längta tillbaka. minnena har man alltid med sig så istället för att bara titta tillbaka får man sikta framåt för att skapa sig nya fantastiska upplevelser. jag är glad för allt jag har upplevt änsålänge i mitt liv. jag har fått se så mycket och de minnena kommer jag alltid ha kvar. och såhär på julafton vill jag tacka alla som har gjort mitt liv så fantastiskt! 

snart ska jag hem till ättekulla för att laga lite julmat till lillebror och hunden ellie. sen blir det kalle anka klockan tre och därefter julmys tills det är dags för bingen. men första ska jag tvätta färdigt (japp, jag tvättar på julafton!!).


GOD JUL MIN VÄNNER! NI ÄR FANTASTISKA!   


bilder från förra helgen:



Redo för middag ombord på Hamlet.




Simon, Clement och Liv på Utposten.




Liv, jag och Hannah på Steakhouse.




Peter, Henrik och jag på Utposten.




Hela gänget (utom Clement som fotar) i Vinylen på Tivvan.



Liv, Seth och jag strax innan hemgång.

malmö vs. helsingborg

galet mycket som har hänt på det senaste, det är ju ett tag sen sist. jag har fått lära upp mig i städ nu också. galet soft jobb (såvida inte något oförutsett händer - som att en passagerare tappar en hel flaska whiskey i centerhallen) där man mer eller mindre bara jobbar när vi ligger i hamn. kanske inte så lätt att städa med alla passagerarna ombord.

i fredags efter skolan hängde åtta personer från klassen med tillbaka till helsingborg. åkte hem till mamma och pappas hus där vi gjorde oss iordning, käkade kladdkaka och drack vodka med cola. vid sextiden tog vi bussen ner till stan och sprang ombord på hamlet. efter tre turer och fantastiskt god mat gick vi av och traskade bort till steakhouse. lyckligtvis kom vi under happy hour och en shot kostade 25 kronor. när happy hour slutade stack vi bort till tivoli där vi alla fixade stämplar och sen blev det utposten för en härlig äppelkaksshot. när alla hade druckit upp dansade vi natten lång på tivvan. en kebab, en taxitur och lite kortspelande senare låg vi alla och sov som små barn. 

konstigt nog var inte bakfyllan alltför påtaglig när vi vaknade vid tiotiden igårmorse. när jag skulle ombord och jobba halv tre var jag dock fruktansvärt trött. men jag lyckades hålla mig vaken, kanske mycket tack vare allt draaaama som utspelade sig. tjuvar, poliser, oskyldigt anklagade, tröga vakter, ledsen personal, ja listan kan bli mycket längre. somnade riktigt gott vid halv ett iaf och var väl inte alltför glad över att få gå upp halv nio för att åka och hämta sebbie. men nu är han här iaf och snart kommer maria. då blir det förmodligen en trip till väla. söndagsmys. 

sjukaste helgen någonsin.

i slutet på förra veckan hade jag sebbe två nätter. sen skulle mamsen och pappsen till thailand i lördags. men eftersom bangkoks flygplats var ockuperad lyfte inga plan och därmed kom inte mina föräldrar iväg. förhoppningsvis är allt löst tills på fredag då de lyckats få en ny flygbiljett till då. vi får helt enkelt vänta att se. det blir en vecka mindre i thailand iaf.

i lördags kom hannah till helsingborg. efter spagetti och köttfärrssås kom therese och carolina förbi för lite förkrök. lagom lulliga drog vi ner till stan där therese drog till tempel och vi andra till pl. vi hann dricka en öl, sen skulle vi bara snabbt på toa innan dansandet på tivoli skulle ta sin början. dock kom vi inte riktigt så långt. i toalettkön rök carro ihop med en annan brud och slagsmålet var ett faktum. jag skulle försöka gå emellan men blev minsann också nerslagen (och dragen i håret... MOGET?) när vi sen skulle gå ifrån puben så följer dem såklart efter oss för att bråka ännu mer. hur orkar man? vad är det som har gått så sjukt snett i ens liv när man gör så? jag blir så trött på människor. jag kan inte förstå att man kan tycka det är kul att slåss? anyway, vi åkte hem strax därefter. med andra ord blev det ingen dans på tivvan.

dagen efter gick jag upp hyfsat tidigt. hannah låg kvar och sov ett tag till. när hon vaknat gick vi ner till affären och sen började julstöket. pepparkakor, knäck, kladdkaka, mozartkulor, glögg, julmust mm ). carro, alex och dala kom över på lite julmys. alex och dala var bakfulla och efter ett antal koppar 20 procentig glögg var dala på gång igen när han gick härifrån. haha :) jag och carrsan drog ner i stan en stund för att spana in julskyltningen. hannah stannade hemma då hon hade bränt fingret på knäcken när den kokade. när jag kom tillbaka hem blev det söndagsmiddag och filmmys. 

igår åkte vi till väla och strax över 2000 kronor försvann fortare än fortast från mitt konto. var inne en sväng på rusta och hälsade på jessica också. hennes mage börjar bli riktigt tjock nu. ser så mysigt ut. alla får barn till höger och vänster nu, tycker jag. antingen är det värsta babyboomen eller så börjar jag helt enkelt bli vuxen. barn lär inte florera än på länge i mitt liv iaf. när vi kom hem igen vid sju blev det kotletter med couscous och bearnaiesås. himla gott.

idag var det skola. fattar inte ens varför jag gick dit. kändes helt onödigt. ikväll har jag varit barnvakt till sebbe och imorgon ska jag läras upp i städ. gaaaaaaaaah...

RSS 2.0