Dag 3: Mina Foraldrar.

Da jag sitter pa kontorets dator sa har jag inga prickar over a:na och o:et, men det far ni helt enkelt leva med. Mina foraldrar ar skitbra. De hjalper mig med allt jag behover hjalp med och stottar mig i allt jag gor. Jag ar stolt over mina foraldrar och hoppas saklart att de ar stolta over mig ocksa. Jag har arvt mycket fran mina foraldrar tror jag. Speciellt resesuget. Mitt utseende ligger nog narmst mamma, men personligheten pappa. I vilket fall som helst sa vet jag att de alltid ar dar for mig, och for det ar jag dem evigt tacksam.




Igar var jag pa date med W. Jag sa till Macky att jag var tvungen att ga pa den daten eftersom det har varit bestamt i tva veckor nu. Lyckligtvis tog han det bra. "Yeah, you should go. Just don't do anything stupid. Have fun, because you deserve it, but don't do anything stupid". Jamen okeeeej da! haha. Valdigt trevligt hade vi. Var forst pa en Thairestaurang i makati och sen drog vi soderut till ett jattemysigt stalle. Dar satt man hela vagen ute pa en klippa och hade sen oversikt over sundet, och Laguna Bay pa andra sidan. Ljusen pa andra sidan vattnet tindrade och det var lugn musik pa stallet. Superromantiskt. Trevlig kvall. Men jag gjorde iaf inget stupid. Haha!

Ikvall ska jag ut med Marco. Ska eventuellt traffa Macky forst for kaffe, men vet inte riktigt om det blir av eller inte. Jag ar snortrott eftersom jag var tvungen att aka till immigration office redan klockan 08.00 imorgon. 1000 spann fick jag betala for EN dag. Suger ju inte iaf... Mitt visum blev forlangt till den 23:e februari. Mina kompisar har har forsokt overtala mig i en vecka nu att jag ska stanna langre. Boka om min flygbiljett. Men jag har ju skola pa onsdag, sa det gar inte riktigt. Dessvarre. Annars hade jag inte tvekat en sekund.

Jaja, sitter har och vantar pa att Wilnor ska skriva fardigt mitt rekommendationsbrev till min Masters education i Asian Studies i Lund. Sen blir det hem, kaka, och sen sova lite. Far se vart det bar av ikvall. Hoppas Marco vet nagot bra. Hehe.

Vi hors imorgon :)

Dag 2: Den Första Kärleken.

Den här är tuff för mig. Jag tror aldrig att jag har varit riktigt kär. Jag har tyckt om många, men kär... Tror inte det alltså. Min första pojkvän hade jag i gymnasiet, men det höll inte särskilt länge. Jag var inte alls redo för ett förhållande. Nästa förhållande kom inte förrän fem år senare. Men det var komplicerat, vi bodde i olika världsdelar. Och det hela slutade med att han hittade en annan tjej, vilket jag förstår eftersom det inte var säkert att jag skulle komma tillbaka. Så om något så är väl han min första kärlek. Eller iaf den första killen jag verkligen brydde mig om. Men vi är goda vänner fortfarande och träffas några gånger i veckan.

Och för ett par dagar sedan blev jag introducerad för Macky, som jag berättade om i förra inlägget. Och om jag ska beskriva hur det var, så var det kärlek vid första ögonkastet. Hur töntigt och corny det än må låta. Det är bara tråkigt att nu när vi börjar lära känna varandra så ska jag åka hem. Tack och lov för technology! Så vi kan fortfarande hålla kontakten.



Både han och jag ser konstiga ut på denna bilden, men det är den enda jag har so far.

Men nog om kärlek. Idag är det torsdag. Skulle egentligen till immigration office och förlänga mitt visum. Men jag råkade sova lite för länge. Oups. Haha! Så jag får åka dit imorgon istället. Det är bara så störigt att ta en taxi i två timmar, sitta på immigration office i två timmar, och sen tillbaka hem i två timmar och behöva betala för en hel månad när jag bara ska vara här i en extra dag. WTF? Ikväll ska jag ut med Wilmer. Vi ska på thairestaurang. Ska bli gott!

Vi hörs snart igen :)

Dag 1: Who Am I?

Haha, det är svårt att berätta om sig själv, men ändå känner man ju sig själv bäst. För att förklara vem jag är så antar jag att det är rätt säkert att säga att jag är lite galen. Jag har myror i brallorna, och vill vara på resande fot hela tiden. Men samtidigt så uppskattar jag "hemma-livet" också. Att ligga en hel dag framför tv'n i pyjamas under täcket är definitivt en favorit. Just nu bor jag på Filippinerna. Jag har gjort min praktiktermin på Amnesty International här och jag har älskat varje sekund. Första delen av året bodde jag i Thailand där jag gjorde en utbytestermin på Thammasat University. Asien är min definitiva favorit-världsdel. Jag kan absolut se mig själv baserad här i framtiden. Speciellt på Filippinerna. Jag är en väldigt glad människa och försöker alltid omge mig med människor som har positiv energi. För mycket negativt klarar jag inte av, det drar bara ner mig i fördärvet. Jag partajar rätt mycket, älskar att gå ut och dansa. Jag menar, jag kan ju inte dansa, men jag har roligt! Min kompis Jonathan säger ofta att "crazyness follows you". Med det menar han att jag alltid hamnar i de konstigaste situationerna. Konstiga, men roliga. Sen vill jag säga att jag är lyckligt lottad också. Jag har de finaste vännerna. Den bästa familjen. Och det roligaste livet. Jag försöker se varje dag som en ny möjlighet att bara njuta. Och det gör jag. Jag är en sann livsnjutare.

Lite om mig. Jag vet inte om mina vänner håller med eller inte, men det är såhär jag tror att jag är. Holla om ni har invändningar :)





Jag träffade aldrig Reujen igår. Jag gick bort till Burbys istället och drack några öl med Ton, Jay och en ny bekantskap vid namn Mackie (sjukt snygg). Men så imorse när jag vaknade upptäckte jag att jag var out of load så jag slängde på mig några gamla trasor och började traska bort mot affären. En vit bil med tintade rutor kör förbi, stannar, lägger i backen och kommer tillbaka. Fönstret rullas ner och vem sitter där om inte Reujen? Så jag hoppade in i bilen och vi körde upp till White Plains och drack en kopp kaffe. Han har tydligen slutat sjunga. Han fullföljde sin Asien och USA-tour och sen la han av. Istället köpte han ett jättestort gummiplantage i Palawan, plus att han äger två andra företag. Han har visst fått en son också, två år nu. Var riktigt kul att se honom igen. Mycket har hänt sen sist :)

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Ton sa i söndags att han ville ta med mig ut, men nu måste han tydligen jobba. Mackie, den nya bekantskapen frågade mig igår om jag ville göra något ikväll. Men jag anar att det kommer bli rätt sent för jag tror han måste jobba lite först. Han är någon form av manager eller nåt på IBM. Och nu precis frågade Lance bror om jag ville gå ut med honom ikväll, inte på en date, utan som två kompisar. Men jag känner inte honom riktigt så jag vetetusan. Haha! Vi får se :) Jag återkommer med nästa ämne imorgon så då blir det en update på detta också. Hehe!

Ha en trevlig onsdagskväll alla!



Jag och Rosa på Guilly's :)



Paco och jag. Hehehe!



Jag och Rosa på Guilly's. Ja, vi gillar det stället.



Rosa, Jay, Bernard, jag och Ton på Decades :)

lökigt.

det verkar vara trend att göra sån där dag för dag grej. det är nördigt tycker jag. men jag tänker göra det ändå. nördigt och kul. haha! så dagarna ser ut såhär:

Dag 01 – Presentera mig själv

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Om det här vore min sista dag

Dag 07 – Vänner

Dag 08 – Favoritsaker

Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi

Dag 10 – Bloggfavoriter

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig

Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig

Dag 14 – Dåliga vanor och laster

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Första kyssen

Dag 17 – Barndomsminne

Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Mina förebilder

Dag 21 – Mina dåliga sidor

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Mitt hem

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – Det här är jag bra på

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Saker jag saknar

Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor

Dag 30 – 10 dödssynder

 

jag har snott det rakt av johannas sida, så tack för det yoyolicious! jag börjar imorgon :)


kackerlackor och musjävlar.

Tjena! Ja, den där kvällen på Circa i Eastwood blev väl inte riktigt vad vi hade tänkt oss. Vi tog först en drink i Eastwood och den första personen jag ser är Kino och undrade vad han gjorde i mitt område. Men jag tror han stack när han såg mig! Haha. Sen gick vi in på Circa. Rosa skulle namedroppa lite snyggt i entrén så vi kunde komma in gratis "we're here with the dj...", vakten svarar: "which dj?". Jag fick klappa henne lite lätt på axeln och säga "hrrmm... MC Bounce...". Men vi kom in med hjälp av det! Väl inne upptäckte vi att det tydligen var ett ställe för pygméer. No joke. Alla var under 1.50 och jag och Rosa hade högklackat. Vi banade väg fram till scenen, kommer dit och får tummen upp från MC'n. Vi blev lite halvsura och vände igen, blir indragna i VIP-sektionen av en vakt, dricker vår öl och drar sen därifrån. Världens tråkigaste ställe, och vi fick inte ens cred av vår vän Bounce. Bu. Istället drog vi till Icon som tydligen är värsta innestället här. Och tydligen så är det mina kompisar som äger det. Trish har försökt bjuda med mig dit sen början av november, men det har helt enkelt inte blivit av än. Men nu äntligen! Så jag fick träffa allihopa, har inte sett dem på tre år. Det var så kul :) Fick även Reujens nummer som jag inte har träffat sen jag kom tillbaka. Och vi sitter faktiskt och sms:ar just nu om var, hur och när vi ska träffas. Mycket spännande! Okej, fick precis ett nytt sms, och det visar sig att han också bor här, I ACROPOLIS VILLAGE!!! Helt sjukt!!! Haha! På söndagen gick jag på date med Bernard. Jättesöt och trevlig kille. Efter några öl ville jag dansa, så han, jag och Rosa drog till Guilly's för att möta upp Migs och Ivan. Dessvärre var MC'n där och helt plötsligt började han bry sig igen. "Angelica, I've missed you. Where did you go last night? Can I stay over at your place this night? Who's that guy with you? Can you come here and give me my kiss?". Ja, han slutade inte helt enkelt och han sa bara såna saker för att jag hade en annan kille med mig. Och det slutade med att Bernard åkte hem. Jag fattar inte. Killar i detta landet alltså. De vill alla ha vad de inte kan få. Igår var jag på jobb igen. Gjorde färdigt mitt CV. Kändes rätt skönt. Ska skicka det till Jay sen så att han kan ge det till sin kontakt på World Development Bank här i Manila. Hade inte varit helt fel att sommarjobba där :) På kvällen la jag mig tidigt, men gick upp ett på natten och tog några öl med Jay utanför min village. Idag har jag varit på jobb igen. Skrev färdigt min internship report, och skickade in den. Sen frågade jag Wilnor om han skulle kunna tänka sig att skriva ett recommendation letter till mig, eftersom jag behöver det till min Masteransökan i Asian Studies. Lyckligtvis ville han så gärna göra det! Så himla snällt :) Egentligen skulle Ephraim komma över ikväll och hänga lite eftersom det är sista chansen vi har att ses innan jag åker hem. Men något kom emellan så han kunde inte komma. Tråkigt, hade jag vetat tidigare hade jag försökt se om någon annan hade lust att ses. Men iofs verkar det ju som att jag kanske ska träffa Reujen ikväll. Hade varit sjukt kul! Ha det bra alla, om en vecka sitter jag hos Carro med Billy och Johanna och dricker vin och käkar pizza nu. Liiiide gött eller?

En vecka kvar...

Tiden bara springer iväg, kanske också för att jag har varit sjukt upptagen den senaste veckan. Alla vill ju hinna ses nu så det blir att man går ut varje kväll. En vecka kvar. Unbelievable.

Vi kunde aldrig gå till min kompis show förra lördagen eftersom vi inte hittade någon barnvakt. Men på söndagen var vår hushållerska återigen tillbaka. Min gay-kompis Normz ringde och frågade om jag ville hänga med honom och hans kompisar ut. Så jag åkte till SM North, som är ett mall, och mötte upp med dem där. Vi drog till en bar som är på taket av mallet där vi drack och dansade i några timmar. Alla hans kompisar var killar som gillar andra killar, och två av dem var cross dressers, alltså såg ut som tjejer. De var alla heeelt galna och det var så sjukt kul att kolla på dem när de dansade. Därefter bestämde jag, Normz och Vladis oss för att dra till Guilly's. Vi blev så besvikna när vi kom dit och stället var stängt! BU! Vi klampade upp till Pier One istället, shottade och drack några drinkar. Men eftersom vi ville dansa bytade vi venue rätt snabbt. Drog bort till Metrowalk och Decades där jag fick ett väldigt varmt välkomnande av alla vakterna. "M'am, where have you been? We have been missing you!!". Så gulligt. Efter lite dansande där blev vi uttråkade och sprang bort till Mugan istället eftersom mina kompisar skulle vara där. Vi satte oss i baren och bandet som spelar började kalla på mig. "Angelica, we've never seen you here before. But we are so happy that you're here! Everybody, say hi to ANGELICA!!". Man kan inte gå någonstans längre, blir igenkänd överallt. Haha! Jag berättade för mina kompisar om en hemskt shot som jag hade fått på Mugen veckan innan. De trodde inte på mig så jag bad bartendern, som jag också känner, att fixa en till dem. Det blev slutet på kvällen... Alla fick åka hem. Men kul hade vi!

På måndagen skulle jag på date, men kände inte riktigt för det så jag bestämde mig för att stanna hemma. Men då messade Angelo och frågade om jag ville följa med till Dendens födelsedagsfirande. Så jag slängde på en klänning och en halvtimme senare kom han och hämtade mig. Vi började lugnt med japansk mat, jazz-musik och lite dricka. När alla började bli på lyset åkte vi bort till Greenbelt. Men baren var nästan tom, så vi drog till ett annat ställe. Det såg sjukt sjaskigt ut utanför, men när vi kom in var det så häftigt; det var en beer-pong bar!! Så överallt stod det en massa bord och folk spelade mot varandra. Jag har aldrig gjort det innan, men Angelo tvingade mig att spela med honom. Vi förlorade. Och det var definitivt mitt fel, satte inte en enda boll! Haha, men det var riktigt skoj ändå.

I tisdags tog jag det rätt lugnt hela dagen. På kvällen messade min nya bekantskap Paco och frågade vad jag gjorde. Han äger en persisk restaurang typ tio minuters bilfärd från där jag bor. Han ville att jag skulle med hem till hans kompisar och lira poker. Jag kände inte alls för det och tackade vänligt nej. Då frågade han om jag ville komma till hans restaurang och käka kebab istället. Och såklart ville jag det!! Så han kom och hämtade mig i sin gigantiska bil och körde mig dit. Där blev jag presenterad för alla hans vänner och familj. Vi käkade, drack san mig lights och sen kom Rosa förbi. Vi tre, plus en kille (man) till vid namn Alex drog till Metrowalk lite senare och bara hade det gott. Vi var hemma framåt fyra och fick en riktigt god natts sömn.

På onsdagen hade jag och Rosa redan planerat att dra till Off the Grill och sen Guilly's. På Off the Grill blev vi välkomnade med samma entusiasm som vanligt. Pow, som är ledsångaren i bandet, ger oss alltid personliga hälsningar. Efter deras första set sa vi till Pow att vi var tvugna att sticka eftersom vi skulle till Guilly's men bad bandet att komma när de var färdiga. Då skriker hon ut i micken att vi inte kan lämna förrän efter deras andra sång. Och den andra sången kommer och det är min favvolåt "stuttering"! Jag och Rosa flög upp ur stolarna och dansade som galningar och Pow kom och ställde sig på en stol med micken i handen och dansade med oss. Det var så himla kul! Sen gick vi bort till Guilly's. Det var helt fullt, alla borden var upptagna, men jag knackade en servitör på axeln och frågade om de hade lediga bord. Tog tre sekunder sen hade de trollat fram ett tomt bord. Vi ställer oss vid bordet, började dansa så smått när plötsligt en och en halv liter tequila flaska ställdes mitt på bordet. Vi tittade upp och båda bara stirrade när vi inser att det är Migs som har ställt den där. Grejen är att Rosa typ har semi-dejtat honom. Och när vi var på Off the Grill tidigare så messade han och frågade var vi var. Vi messade tillbaka och sa att vi var i Malate, det är en timme bort så vi tänkte att då skulle han inte försöka komma dit och umgås med oss. Grejen var bara, att tydligen satt han bakom oss på Off the Grill. OUPS! Vi tog några shotar tequila, drack våra öl och sen lämnade vi stället. Vi stack bort till Pier One och Pow och resten av bandet kom dit och mötte upp oss. Sen stack vi alla hem till oss där vi beställde öl från en budfirma... klockan fem på morgonen. Vi satte på en film och jag somnade innan första meningen var sagd.

Jag sov som en stock fram till 10.40 när jag vaknar till och inser att jag har försovit mig. Slänger på mig kläder, sticker till kontoret och sitter i ett möte fram till 17.10. Fy fan vad tråkigt det var. Åkte hem, duschade, gjorde mig iordning och sen kom Migs och hämtade oss vid tio-tiden. Drog återigen till Guilly's där vi dansade och drack tequila. Inget speciellt hände under kvällen och vi åkte hem vid fyra-tiden, fixade McDelivery och sen slocknade vi.

Igår var jag ledig från kontoret igen så jag sov typ hela dagen. När jag vaknade hade Rosa precis beställt pizza så efter några slices latade vi oss bara i soffan resten av dagen. På kvällen hade jag lovat Lance och Marco att vi skulle komma förbi deras show på technowave. Det gjorde vi, men det var rätt tråkigt där, bara en massa gamlingar så efter deras set stack vi igen. Lance följde oss bort till Guilly's där vi sen dansade som galningar. Det var min kompis som var MC så när jag gick in skrek han i micken "Angelica!! Where you at? Why are you here? You better come give me a kiss". Jag och Rosa började asgarva. Men vi blev inbjudna på VIP-avdelningen och stod uppe på scenen och dansade med MC'n typ hela kvällen. Vid tre messade Paco och undrade vad vi hade för oss. Han sa till oss att komma till Republiq. Det är det stället som är typ mest exklusivt här. Alla som är något går dit. Jaja, tänkte vi, det är inte varje dag vi blir inbjudna till att dra dit. Så vi satte oss i taxin och åkte iväg. Paco kom ut och hämtade oss och vi blev insläppta framför hela kön utan att behöva betala inträde eller visa leg. Det är bannemä bra med kontakter. Blev bjudna på allt därinne och hade faktiskt skitkul. Kvällen slutade sju imorse, men det var en riktigt bra kväll.

Ikväll blir det lite lugnare. Bort till Circa i Eastwood för några drinkar och sen möta upp Tricia på Icon. På söndag ska jag på date med Bernard som Jay och Ton ville att jag skulle träffa. Mycket spännande.

... Även om jag har väldigt kul nu så är det tur att livet inte alltid ser ut såhär. Det hade ju aldrig gått. Nästa vecka blir dock lugnare då folk ska komma hem till mig istället för att vi ska gå ut. Men usch vad jag kommer sakna Filippinerna. Back to reality. Ingen mer VIP-treatment. Jisses vad bortskämd man är...

Nyårsafton

Hej alla mina vänner och välkomna till 2011! Jag önskar av hela mitt hjärta att 2011 kommer bli ett lika fantastiskt år som 2010. Jag fullföljde mina planer och gjorde precis det jag ville. Jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv och vet nu till 110% var i världen jag hör hemma. Jag inledde 2010 på en strand i Thailand tillsammans med två fina tjejer som jag hade så roligt med! Årets första fem månader tillbringade jag i Bangkok och hade det verkligen helt underbart. Jag är evigt tacksam för människorna som jag lärde känna under min tid där, och speciellt tacksam för Jessica som jag vet kommer vara en vän livet ut. Utan henne hade mina månader i Bangkok inte varit fullt så fantastiska. I juni återvände jag till Sverige och slet som ett djur i lite mer än två månader på båten. Och när jag säger slet, så menar jag det verkligen. I juli jobbade jag 230 timmar. Allt för att nästa dröm skulle komma i uppfyllelse. I slutet på Augusti tog jag mitt pick och pack, satte mig på flyget och påbörjade min resa till Filippinerna. Här har jag varit sedan dess och trivs så fisken i vattnet. Mitt liv härborta går inte att jämföra med något annat jag har upplevt innan. Jag har egen hushållerska, vakter, bor jättefint, umgås med fantastiska människor och är mer populär än jag någonsin varit innan. Jag har alltid något att göra, alltid någon att umgås med. Jag shoppar flera gånger i veckan och äter nästan alltid ute. Mitt liv är fantastiskt helt enkelt. Om tre veckor återvänder jag återigen till Sverige, och måste tillbringa två och ett halvt år där. Jag älskar Sverige och alla mina vänner och familj där, men dessvärre väger det inte upp faktumet att jag mår så bra här! In the end, 2010, du har gjort mig gott!

Så igår firade jag av det förra året med ett brak! Jag och Rosa var inbjudna till Filippinernas största event på High Street där vi var VIP-gäster. Vi känner han som hostade eventet, så vårt bord var det allra främsta bordet och på VIP-avdelningen satt bara kändisar... och jag och Rosa. Haha! Här kommer lite bilder:



Rosa i sin outfit.



och jag i min :)



Jaaadå :)



Här önskar Atom alla ett riktigt gott nytt år. 2011-01-01, 00:01 :)



Angelo, Rosa, jag och Atom.

Han till vänster är för övrigt killen som bjöd ut mig i måndags. Väldigt trevlig kille. Och Atom är hosten.



Vår fina Jay kom också förbi en stund :)



roomies!



sen kom wilmer och hämtade oss.



på väg hem... var i sängen halv elva på förmiddagen. vilket sätt att fira in det nya året va?

Ikväll var planen att sticka bort till Eastwood och klubben Circa. Min nya bekantskap Bounce ska uppträda där ikväll och han ville att jag skulle komma. Vår hushållerska har dock ledigt idag, och vi hade fixat barnvakt till Jayden, men nu ser det ut som att de inte kan ta Jayden ikväll längre. Shiddi pommesfriddi. Jaja, next time då.

Hoppas ni alla hade ett lika bra nyårsfirande som jag.

Puss och Kram

RSS 2.0